Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Leeuwarden
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Wat houdt het beroep in?

Taken van de Applicatieontwikkelaar zijn het ontwikkelen en realiseren van software en IT-media producten. Hierbij moet je denken aan besturingsprogramma’s, toepassingsprogramma’s, netwerkprogramma’s, applicaties voor het internet, entertainmentsoftware en interactieve informatiedragers bijvoorbeeld cd-rom’s, websites, cursusmateriaal en televisiebeelden. De werkzaamheden van de Applicatieontwikkelaar worden in projectvorm uitgevoerd, je werkt dus met collega’s aan één project. Daarom moet je goed kunnen communiceren met je collega’s.

 

Waar kun je werken?

Na je diploma kun je aan het werk bij verschillende gamebedijven,  ICT-bedrijven, op ontwikkelingsafdelingen.

 

DE OPLEIDING

Deze opleiding wordt aangeboden via de BOL-leerweg. Je gaat naar school en loopt stage. De opleiding duurt 3 jaar en wordt gegeven op niveau 4. Als applicatie- en mediaontwikkelaar bedenk en maak je computerprogramma’s. Je leert alle technieken en vaardigheden die je nodig hebt om je te ontwikkelen tot professioneel applicatieontwikkelaar.Naast vaktechnische ontwikkeling wordt binnen de opleiding ook veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor ben je straks met je diploma op zak niet alleen een goede vakman of vakvrouw, maar ook een stevige persoonlijkheid die klaar is voor een succesvolle toekomst!

 

Van allround tot specialist
Je ontwikkelt je tot allround programmeur waarbij je je kunt specialiseren als webdeveloper, gamedeveloper of desktop/standalone developer.