Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Multiple locations
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Software ontwikkelen en realiseren? En daarvoor de informatiebehoeften en/of wensen van klanten inventariseren? Maar ook een implementatieplan schrijven waarin je aangeeft hoe de applicatie technisch en organisatorisch wordt uitgewerkt? Dat doe je als software developer!
 

Nadat je de mbo-opleiding Software Developer hebt afgerond, kun je aan de slag bij een bedrijf dat software en/of IT-mediaproducten ontwikkelt. Je bent betrokken bij de implementatie van een applicatie en je voert onderhoudsactiviteiten uit aan bestaande applicaties. Het werk gebeurt meestal in projectvorm, waarbij planning van werkzaamheden en samenwerking met collega’s belangrijk is. Je werkt onder de verantwoordelijkheid van de leidinggevende/projectleider. Maar je bent zelf verantwoordelijk voor de correcte uitvoering van je eigen werk en voor afstemming met de projectleider/leidinggevende en collega’s. Je staat vaak in direct contact met klanten. Afhankelijk van de organisatie en branche waarin je werkt, heb je ook contact met ICT- en applicatieontwikkelaars, mediavormgevers, communicatieadviseurs en tekstschrijvers.

 

In de opleiding werk je aan de volgende kerntaken:
• ontwerpen van applicaties
• realiseren van applicaties.
• implementeren van applicaties
• onderhouden van applicaties

 

Gedurende de opleiding zal je vanaf het tweede leerjaar steeds stage lopen bij voor de opleiding relevante bedrijven.

 

Vooropleiding
• vmbo-kb, vmbo-gl en vmbo-tl (wiskunde, Engels en Nederlands gewenst)
• havo 3 (met overgangsbewijs van 3 naar 4 en wiskunde, Engels en Nederlands gewenst)
• mbo niveau 3
• mbo niveau 2 
Startniveau Nederlands minimaal 2F gewenst.

Voor leerlingen met een vmbo-kb opleiding en studenten met een mbo-opleiding op niveau 2 is het vanwege de zwaarte van deze niveau 4-opleiding gebruikelijk dat zij eerst de opleiding Allround Medewerker IT Systems and Devices op niveau 3 volgen. 


We gaan graag met je in gesprek over wat het beste bij jou past.

 

Vervolgopleiding
hbo