Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Multiple locations
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
01/08/2024
Study Load:
7000 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Een dag uit het leven van …

Nadat ik mijn mbo-opleiding Software Development heb afgerond ben ik gaan werken bij mijn stagebedrijf. We zijn gespecialiseerd in webapplicaties en apps voor mobiele devices. Voor grote opdrachtgevers bedenken, coderen en onderhouden we hele bekende apps. In mijn team zitten zowel front-end als back-end developers en een aantal UX-designers die de ideale structuur en de uitstraling ontwerpen. Het moet natuurlijk allemaal mooi en gebruiksvriendelijk, maar vooral stabiel werken. Zowel in iOS als Android. Altijd een heel gedoe om zo’n app goedgekeurd te krijgen in de appstores. We ontwikkelen in de laatste frameworks zoals React en Golang en uiteraard met de SCRUM-methode. De ontwikkelingen gaan zo snel, je bent eigenlijk nooit klaar. Je ziet nu steeds meer Artificial Intelligence zijn intrede doen en straks moet alles naar de Metaverse. Ik kan niet wachten.

 

Jouw werk heeft impact!

Het leven hangt steeds meer aan elkaar van apps, tools en webtoepassingen. Devices kunnen elk jaar meer data verwerken en technologie wordt steeds geavanceerder. Het einde van de ontwikkelingen is nog lang niet in zicht. Mensen en machines gaan steeds effectiever samenwerken. Van Crypto tot algoritmes en van robottechnologie tot gaming, overal zijn developers nodig die de mensheid weer een stapje verder brengen.


Studie in cijfers …

Wil je informatie over onder andere de kans op een baan of stage in jouw regio? Of ben je benieuwd naar het percentage geslaagde studenten van het afgelopen schooljaar? Bekijk ‘Studie in Cijfers’ voor deze opleiding.

 

Wat voor type ben jij?

  • Je bent gemotiveerd en kan goed omgaan met zelfstandigheid.
  • Je vindt het leuk om in een team samen te werken en kan tegen kritiek.
  • Je blijft ook onder tijdsdruk nauwkeurig werken.
  • Je wordt blij van problemen oplossen met logica en technisch inzicht.
  • Je bent mateloos geïnteresseerd in alles wat aan het internet hangt.