Zoekwoorden:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Meerdere locaties
Opleiding:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start datum:
01/09/2021
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Als Applicatieontwikkelaar- en media-ontwikkelaar werk je bij een bedrijf dat software en/of IT-mediaproducten ontwikkelt. Het kan gaan om besturingsprogramma’s, toepassingen, netwerkprogramma’s, webbased applicaties, games en andere entertainmentsoftware, interactieve informatiedragers zoals dvd’s en cd-roms en geavanceerde websites. Je ontwikkelt en realiseert (delen van) deze software. Daarvoor inventariseer je de informatiebehoefte en/of wensen van klanten. Je schrijft een implementatieplan waarin je aangeeft hoe de applicatie technisch en organisatorisch wordt uitgewerkt. Ook ben je betrokken bij de implementatie van een applicatie en voer je onderhoudsactiviteiten uit aan bestaande applicaties. Het werk gebeurt meestal in projectvorm, waarbij planning van werkzaamheden en samenwerking met collega’s belangrijk is.

 

Je werkt onder de verantwoordelijkheid van de leidinggevende/projectleider, maar je bent zelf verantwoordelijk voor de correcte uitvoering van je eigen werk en voor afstemming met de projectleider/leidinggevende en collega’s. Je staat vaak in direct contact met klanten. Afhankelijk van de organisatie en branche waarin je werkt, heb je ook contact met ICT- en applicatieontwikkelaars, mediavormgevers, communicatieadviseurs en tekstschrijvers.

 

Locatie : Alkmaar, Hoorn, Purmerend
Niveau : 4
BOL/BBL : BOL
Duur : 3 jaar (4800 uur studiebelasting)
Start : Augustus (en februari bij voldoende aanmeldingen)
 

Let op: beperkt aantal studieplaatsen!

Deze opleiding heeft een beperkt aantal plaatsen. Meld je voor deze opleiding dus tijdig aan. De beschikbare plekken wijzen we toe op volgorde van binnenkomst. Als er vóór 1 april al meer aanmeldingen binnen zijn dan er plaatsen beschikbaar zijn, word je op een wachtlijst geplaatst.

 

Wat leer je?

In de opleiding werk je aan de volgende kerntaken: 

  • Ontwerpen van applicaties.
  • Realiseren van applicaties.
  • Implementeren van applicaties.
  • Onderhouden van applicaties.

Beroepspraktijkvorming

Gedurende de opleiding zal je vanaf het tweede leerjaar steeds een stage lopen bij voor de opleiding relevante bedrijven.

Vooropleiding

  • Vmbo TL (wiskunde, Engels en Nederlands gewenst)
  • Havo 3 (met overgangsbewijs) (wiskunde, Engels en Nederlands gewenst)
  • Mbo Medewerker Beheer ICT 

Startniveau Nederlands minimaal 2F gewenst.

 

Vervolgopleiding

Hbo

 

Kosten

We benoemen de kosten van het eerste jaar, tenzij anders is vermeld.De genoemde kosten zijn onder voorbehoud, ze kunnen dus nog veranderen.

 

 

Studie in Cijfers

In ‘Studie in Cijfers’ van de stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio. Deze belangrijke en objectieve informatie kan je helpen bij het kiezen van een mbo-opleiding. 

Klik hier voor de ‘Studie in Cijfers’ voor deze opleiding.

 

LET OP

Afhankelijk van het aantal studenten per afstudeerrichting is het mogelijk dat de opleiding start op een van de drie lokaties of na een half jaar moet worden voortgezet op een andere locatie (Alkmaar, Hoorn of Purmerend).
 
Meer informatie

Alkmaar: de heer E. de Vries
DecanaatEconomieAlkmaar@Horizoncollege.nl

 

Hoorn: de heer K. Wijnker
C.J.Wijnker@horizoncollege.nl

 

Purmerend: de heer R. van Kerckhoven
G.R.vanKerckhoven@horizoncollege.nl


Crebo: 25187