Keywords:
Cyber, Education Market, ICT, Software Developer, Engineering
Edu type:
Formal education
Location:
Zaandam
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Je bent geïnteresseerd in computers en software. Je bent niet bang om je tanden in een ingewikkeld probleem te zetten en geeft niet gauw op. Als softwaredeveloper maak je programma’s of applicaties/apps, websites en soms games of simulaties. Je praat met klanten en gebruikers over hun wensen en zet dat om in concrete oplossingen die goed samenwerken met andere programma’s. Je test de oplossingen en kunt aan anderen uitleggen hoe ze er het beste mee kunnen werken.

 

Als je deze opleiding afrondt, ben je in het bezit van een mbo-diploma waarmee je een uitstekende basis legt voor een mooie carrière als applicatie- en mediaontwikkelaar. Bovendien is dit een diploma dat prima aansluit bij een hbo-vervolgopleiding.

 

 

Als softwaredeveloper:

  • ontwerp en ontwikkel je computerprogramma's (o.a. apps en websites) die je daarna bouwt, test en zorgt dat ze goed werken;
  • ook controleer je of bestaande programma's goede blijven werken of moeten worden uitgebreid en doe je verbetervoorstellen;
  • werk je in een team met andere ontwikkelaars en collega's;
  • voer je overleg en kun je jouw werk goed presenteren en uitleggen.

 

Waar werk je?
Softwaredevelopers werken vaak bij ICT-bedrijven die gespecialiseerd zijn in softwaredevelopment of bij grotere organisaties met een eigen ICT-afdeling. Je werkt zowel in projectgroepen als zelfstandig.

 

 

Beroepspraktijkvorming
In het tweede en derde jaar van je mbo-opleiding ga je ongeveer vijf maanden op stage bij een erkend leerbedrijf. Een overzicht van erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl.

 

 

Opbouw opleiding
Elke opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en een aantal keuzedelen. 

 

Aanvullende certificaten
Volg je een niveau 4-opleiding, dan kun je bij het Regio College aanvullende ICT-certificaten halen van Cisco en Microsoft. Je bent dan (nog) beter voorbereid op de arbeidsmarkt. Het gaat om de volgende certificaten:

- CCENT en CCNA Routing & Switching van Cisco;
- MTA van Microsoft;
- MOS (Microsoft Office Specialist).

- Diverse Microsoft IT Academy-certificaten zijn er voor zowel Softwaredeveloper als Expert IT systems and devices. De CCNA-certificaten zijn bedoeld voor Expert IT systems and devices. Een enkel CCNA-certificaat kan ook al worden behaald tijdens de opleiding Allround medewerker IT systems and devices op niveau 3.

 

 

Waarom kies je voor het Regio College?
Je krijgt een gedegen opleiding waar we veel aandacht besteden aan het programmeren maar ook aan zaken daaromheen. Je leert bijvoorbeeld veel op het gebied van informatieanalyse en ontwerp, databases en projectmatig werken.

 

 

Verder leren?
Je kunt verder gaan met een hbo-opleiding op het gebied van ICT, zoals Informatica, Bedrijfskundige informatica, Software Engineer, Game Development of Communication & multimedia design.

 

 

Toelatingseisen
- vmbo-diploma kl, gl of tl;
- overgangsbewijs van 3 naar 4 havo;
- mbo-diploma niveau 2 of 3, bij voorkeur van een vergelijkbare vooropleiding.