Zoekwoorden:
Cyber, Education Market, ICT, Software Developer, Engineering
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Meerdere locaties
Opleiding:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start datum:
01/09/2021
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Je bent geïnteresseerd in computers en software. Je bent niet bang om je tanden in een ingewikkeld probleem te zetten en geeft niet gauw op. Als applicatie- en mediaontwikkelaar maak je programma’s of applicaties/apps, websites en soms games of simulaties. Je praat met klanten en gebruikers over hun wensen en zet dat om in concrete oplossingen die goed samenwerken met andere programma’s. Je test de oplossingen en kunt aan anderen uitleggen hoe ze er het beste mee kunnen werken. Als je deze opleiding afrondt, ben je in het bezit van een mbo-diploma waarmee je een uitstekende basis legt voor een mooie carrière als applicatie- en mediaontwikkelaar. Bovendien is dit een diploma dat prima aansluit bij een hbo-vervolgopleiding.

 

 

Als applicatie- en mediaontwikkelaar:

 • ontwikkel je applicaties, media-uitingen of games;
 • ontwerp je nieuwe applicaties die je daarna bouwt en test;
 • overleg je met je klant/opdrachtgever om hun wensen helder te krijgen;
 • ben je klantgericht, kritisch en creatief en beschik je over doorzettingsvermogen;
 • kun je goed samenwerken en communiceren op alle niveaus;
 • spreek en schrijf je goed Engels.

 

Waar werk je?

Je kunt met dit mbo-diploma aan de slag bij ICT-bedrijven die gespecialiseerd zijn in applicatieontwikkeling of bij grotere organisaties met een eigen ICT-afdeling. Je werkt zowel in projectgroepen als zelfstandig.

 

 

Beroepspraktijkvorming

In het tweede en derde jaar van je mbo-opleiding ga je ongeveer vijf maanden op stage bij een erkend leerbedrijf. Een overzicht van erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl.

 

 

Opbouw opleiding

Elke opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en een aantal keuzedelen. Lees hier meer over de keuzedelen waar je uit kunt kiezen en de inhoud ervan.

 

 

Aanvullende certificaten

Volg je een niveau 4-opleiding, dan kun je bij het Regio College aanvullende ICT-certificaten halen van Cisco en Microsoft. Je bent dan (nog) beter voorbereid op de arbeidsmarkt. Het gaat om de volgende certificaten:

 • CCENT en CCNA Routing & Switching van Cisco;
 • MTA van Microsoft;
 • MOS (Microsoft Office Specialist).

Diverse Microsoft IT Academy-certificaten zijn er voor zowel Applicatie- en mediaontwikkelaars als ICT- en Netwerk- en mediabeheerders. De CCNA-certificaten zijn bedoeld voor ICT- en Netwerk- en mediabeheerders. Een enkel CCNA-certificaat kan ook al worden behaald tijdens de opleiding Medewerker beheer ICT op niveau 3.

 

Waarom kies je voor het Regio College?

Je krijgt een gedegen opleiding waar we veel aandacht besteden aan het programmeren maar ook aan zaken daaromheen. Je leert bijvoorbeeld veel op het gebied van informatieanalyse en ontwerp, databases en projectmatig werken.

 

 

Verder leren?

Je kunt verder gaan met een hbo-opleiding op het gebied van ICT, zoals Informatica, Bedrijfskundige informatica, Software Engineer, Game Development of Communication & multimedia design.

 

 

Toelatingseisen

 • vmbo-diploma kl, gl of tl;
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo;
 • mbo-diploma niveau 2 of 3, bij voorkeur van een vergelijkbare vooropleiding.