Keywords:
Automotive
Edu type:
Formal education
Location:
Eindhoven
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Ben jij gek van auto’s en techniek? Wil je het maximale aantal pk’s uit een auto halen, met zo min mogelijk brandstofverbruik? Wil je een rol spelen in de ontwikkeling van innovatieve, elektrische voertuigen? Deel uitmaken van het team bij grote motor- of autoraces? Dan is Automotive de opleiding voor jou.

 

De technische ontwikkelingen gaan -zeker op het gebied van mobiliteit- razendsnel. Dat betekent dat je als automotive engineer creatief inzicht moet hebben en snel moet kunnen schakelen. De opleiding Automotive leert je voertuigen te ontwerpen, maken en testen, in een snel veranderende en veeleisende wereld. Wij maken van jou een specialist die grenzen durft op te zoeken. Tijdens je studie train je je technische vaardigheden en leer je hoe uitdagende ontwikkel- en onderzoeksprojecten leiden tot innovatieve producten en oplossingen.

 

 

Waarom opleiding Automotive?
- Projecten en opdrachten voor echte bedrijven
- Nauwe samenwerking met automotive-bedrijven in de Brainport Regio
- Een gloednieuw en modern gebouw op het terrein van de TU/e
- Alle aandacht voor jouw passie, en persoonlijke begeleiding om het beste uit jezelf te halen

 

 

Na je opleiding

Als automotive engineer werk je mee aan de ontwikkeling van innovatieve (elektrische) voertuigen en geavanceerde communicatie- en navigatiesystemen die communiceren met het voertuig. Of je bedenkt duurzame zonne-energietoepassingen voor zware voertuigen. Of… De mogelijkheden na je opleiding zijn eindeloos.

 

Je kunt bijvoorbeeld aan de slag in:

- de auto-industrie
- de racewereld
- innovatieve bedrijven
- bedrijven als DAF of VDL

 

Je kunt natuurlijk ook doorstuderen en een masteropleiding gaan volgen aan de universiteit.