Keywords:
Security Professionals, Architecture, Safety & Security, Security Consultant, Engineering, Securitytester, Securitymanagement, data privacy
Edu type:
Course or training
Location:
Multiple locations, Online
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
18/11/2024
Study Load:
55 hrs
Duration:
5 days
More information

Description:

Tijdens deze CCSP® (Certified Cloud Security Professional) -cursus wordt u opgeleid tot een breed onderlegde specialist op het gebied van informatiebeveiliging in de context van cloud-oplossingen zoals SAAS, PAAS en IAAS. Hiermee heeft u na afronding van de cursus een gedegen kennis van de 6 CCSP®-domeinen en kunt u deze in de praktijk toepassen, zodat u goed voorbereid aan het CCSP®-examen van (ISC)² kunt deelnemen.

 

Door de enorme toename van cloud-computing (Microsoft Azure, Amazon Web Services, Google Cloud Platform), recente ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving (GDPR, AVG, Cloud Act) en overige initiatieven (GAIA-X) is de behoefte aan Cloud Security-specialisten groot. Deze behoefte zal met zekerheid in de komende jaren alleen maar groter worden. Met een CCSP®-certificering op zak kunt u aantonen dat u een van die specialisten bent en vergroot u uw loopbaanperspectief.

 

De Certified Cloud Security Professional (CCSP®) bestaat uit vijf klassikale cursusdagen waarin theorie wordt afgewisseld met praktijkcasussen en oefenvragen. Er wordt uitgebreid ingegaan op ieder domein, zodat u voldoende tijd heeft uzelf de stof eigen te maken. Op de laatste lesdag krijgt u een uitgebreid CCSP®-proefexamen dat uiteraard ook nabesproken wordt. Er wordt specifiek aandacht gegeven aan de Nederlandse situatie.

 

Doelgroep

De CCSP®-training is bedoeld voor:

 • Enterprise Architecten
 • Security Administrators
 • Systems Engineers
 • Security Architecten
 • Security Consultants
 • Security Engineers
 • Security Managers
 • Systems Architecten

Voorkennis

Voor deze CCSP® training wordt vooraf geen specifieke security kennis vereist. Het niveau van deze cursus is mbo/hbo. Kandidaten die reeds CISSP® hebben gedaan zullen enige overlap signaleren. Daarentegen, is dit een geheel nieuw vakgebied voor u? Dan raden wij aan om eerst enkele foundation level cursussen te volgen:

 

Zo wordt basiskennis van informatiebeveiliging aangeraden. Beschikt u hier nog niet over, dan raden wij aan de Information Security Foundation cursus te volgen voorafgaand aan deze cursus.

 

Daarnaast is het hebben van basiskennis over security & techniek wenselijk. Daarom is de IT-Security Foundation course is ontwikkeld, zodat u ook de juiste technische kennis verkrijgt.

 

Cursusmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de cursus het cursusmateriaal via onze portal. Het cursusmateriaal is Engelstalig en de voertaal tijdens de cursus is Nederlands. Wanneer er een boek is inbegrepen bij het cursusmateriaal ontvangt u deze op de eerste lesdag.

 

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

 • The Official (ISC)2 Guide to the CCSP CBK Reference
 • Aanvullend cursusmateriaal  (cursusslides, oefenvragen)
 • Proefexamen
 • Een heerlijke lunch, indien klassikaal

Bij de cursus zit het volgende niet inbegrepen:

 • Het (Engelstalige) CCSP®-examen

Slagingsgarantie

Indien u onverhoopt het CCSP®-examen niet behaalt, dan mag u bij ons de opleiding (of onderdelen hiervan) gratis opnieuw volgen. U kunt kosteloos blijven deelnemen aan de examentrainingen en de lessen indien er plaatsen beschikbaar zijn.

 

Nieuw – 3-daagse CCSP® Bootcamp

Dezelfde cursus, het zelfde cursusmateriaal, dezelfde kwaliteit en ook docenten uit de praktijk. Maar dan in een hoger tempo.

 

Wilt u graag goed voorbereid uw CCSP® examen halen maar heeft u geen tijd voor een cursus die 5 weken duurt? Speciaal voor u hebben we onze CCSP® Preparation Course ingepland in een bootcamp format.

 

Hiermee bestaat de CCSP® Bootcamp uit slechts 3 lesdagen waarin alle modules worden behandeld, gevolgd door een proefexamen. Vanwege het hoge tempo is deze bootcamp enkel geschikt voor meer technische en/of ervaren personen. Is dit wat voor u?

 

Bij het CCSP® Bootcamp zit geen slagingsgarantie inbegrepen.

 

Prijs CCSP® Bootcamp: € 2.250,- excl. btw

 

BTW-vrij factureren

Het is ook mogelijk deze opleiding btw-vrij te factureren, geef dit aan op het inschrijfformulier wanneer dit wenselijk is.