Description

A security consultant (Adviseur Beveiliging) in a security company of a consultancy firm. A security company provides security for business premises. It also happens that a company has its own security service. Finally, it is also possible to work as a security consultant as an independent entrepreneur.

 

Note: the description in this job profile is based on the report on the report ‘Beroepenradar Safety & Security’ and the sources mentioned below. The content is not static but dynamic and subject to change and suggestions. Except from an English introductory summary, the job profile is compiled in Dutch because it describes a role within the Dutch Safety and Security domain.

 

Functieomschrijving

Je komt bij iemand thuis, of op een bedrijf om te mogelijkheden te bespreken die er zijn om het pand te beveiligen. Je kunt direct al beginnen met het geven van adviezen die diefstal voorkomen. Vervolgens maak je een risicoanalyse. Dit houdt in dat je in kaart brengt waar de zwakke plekken van het gebouw zitten als het gaat om veiligheid. Aan de hand van deze analyse maak je een plan van aanpak. Dit plan van aanpak leg je voor aan de klant. Het is dan aan de klant om te beslissen wat hij met jouw plan van aanpak gaat doen. Een goed advies geven is het belangrijkste van jouw vak. Je moet dus goed op de hoogte zijn van alle kennis en mogelijkheden die er zijn op het gebied van beveiliging. Je moet echt een allround vakman zijn. Goed kunnen communiceren is dan ook van groot belang in dit vak.

 

Competenties, kennis en vaardigheden

Als beveiligingsadviseur vervul je een adviserende rol. Daarom is het belangrijk dat je over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden beschikt. Verder heb je een scherp analytisch vermogen en ben je stressbestendig en kritisch. Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en kunt op een duidelijke manier mondeling en schriftelijk rapporteren.

 

Eisen

Om Adviseur Beveiliging te worden moet je een cursus/training volgen om een ABV-diploma te behalen. Deze is online te volgen of klassikaal. 

 

Professionele ontwikkeling

Als adviseur beveiliging is het mogelijk door te groeien tot Coördinator Beveiliger. 

 

Bronverwijzingen