Keywords:
Security, Security Professionals, Management, Safety & Security, Security Consultant, Information Security Management, Securitymanagement, Auditing, IT Security
Edu type:
Course or training
Location:
Woerden, Online / Home
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
04/11/2020
Study Load:
40 hrs
Duration:
5 days
More information

Description:

Inleiding

Tijdens de CISM® Preparation Course wordt u opgeleid tot een breed onderlegde specialist op het gebied van security management. Na afronding van de cursus heeft u een gedegen kennis van de 4 CISM®-domeinen om deze in de praktijk te kunnen toepassen en bent u geheel voorbereid op het internationale CISM®-examen.

 

Er zijn op dit moment veel aanbieders die u voorbereiden op het CISM®-examen. Deze cursussen richten zich voornamelijk op het trainen voor het examen. Onze ervaring is dat het CISM®-examen niet onderschat moet worden. Enkel het trainen van examenvragen en het bestuderen van de theorie is niet voldoende om daadwerkelijk de stof te kunnen begrijpen en toe te kunnen passen. Deze CISM® cursus onderscheidt zich – naast de focus op het behalen van het examen door de aandacht voor het begrijpen en kunnen toepassen van de lesstof in de praktijk.

 

De CISM®– cursus bestaat uit vijf klassikale cursusdagen waarin theorie wordt afgewisseld met praktijkcasussen en oefenvragen. Er wordt uitgebreid ingegaan op ieder domein, zodat u voldoende tijd heeft uzelf de stof eigen te maken. Op de laatste lesdag krijgt u een uitgebreid CISM®-proefexamen dat uiteraard ook nabesproken wordt. Er wordt ook aandacht gegeven aan de Nederlandse/Belgische situatie.

 

Bent u niet specifiek op zoek naar de CISM certificering, dan raden wij u de Information Security Practitioner (ISP) als praktijkgericht alternatief aan.

 

 

Vanwege het Coronavirus gaan onze cursussen via Virtual Classroom door zolang overheid dit bepaald, zodat u vanuit uw huisadres een live verbinding heeft met onze docent en medecursisten! U kunt zich gewoon inschrijven, neem wel even contact op met onze Clientsupport via info@securityacademy of bel 0348-408061.

 

Doelgroep 

De CISM® Preparation Course is bedoeld voor cursisten die de taak krijgen of hebben om securitymanagement te implementeren en te borgen in de organisatie.

 

  • Consultants information security
  • Security managers die zich op tactisch niveau in de organisatie bezighouden
  • Coördinators information security
  • IT-auditors

 

Voorkennis

Basiskennis van informatiebeveiliging wordt aangeraden. Beschikt u hier nog niet over, dan raden wij aan de Information Security Foundation cursus te volgen voorafgaand aan deze cursus. Twijfelt u over uw kennis?

 

Daarnaast is het hebben van basiskennis over security & techniek wenselijk. De IT-Security Foundation cursus is speciaal ontwikkeld zodat u ook de juiste technische kennis verkrijgt.

 

De Information Security Foundation dient als springplank voor het onder de knie krijgen van de managementkant van CISM®. Daarnaast is de IT-Security Foundation cursus speciaal ontwikkeld om de noodzakelijke technische kennis te verkrijgen. Deze cursussen zijn optioneel en maken geen deel uit van de CISM®-cursus.

 

Twijfelt u of dit de cursus is die u zocht?

 

 
 

 

Cursusmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de cursus het cursusmateriaal via onze portal.  Het cursusmateriaal is Engelstalig en de voertaal tijdens de cursus is Nederlands. Wanneer er een boek is inbegrepen bij het cursusmateriaal ontvangt u deze op de eerste lesdag.

 

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen: 

  • Het officiële ISACA® CISM® cursusmateriaal
  • Aanvullend cursusmateriaal (cursusslides, oefenvragen)
  • Proefexamen
  • Een heerlijke lunch

 

Bij de cursus zit het volgende niet inbegrepen:

  • Het (Engelstalige) CISM®-examen.