Keywords:
Education Market, Urban Security
Edu type:
Formal education
Location:
Zwolle
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Aansturen, bijsturen en plannen. Kies je voor de opleiding Coördinator Beveiliging dan kies je voor een leidinggevende functie. Je kunt goed organiseren en hebt overzicht. Als teamleider stuur je je mede-beveiligers aan en weet je wat er nodig is voor goed beveiligingswerk. Ben jij die teamspeler met oog voor veiligheid? Meld je snel aan!

 

De opleiding duurt, afhankelijk van je vooropleiding en ervaring, twee tot drie jaar. Werken in de beveiliging betekent dat je ook in de avonduren, 's nachts, in de weekenden of zelfs in de vakanties werkt. Ook de stage tijdens de opleiding vindt regelmatig buiten de standaard schooluren plaats.

Om deze opleiding in twee jaar te kunnen afronden, moet je voor 15 september van het eerste schooljaar in het bezit zijn van het diploma Beveiliger niveau 2.

 

Je gaat vijf dagen per week naar school waarbij theorie en praktijk elkaar afwisselen. Stages nemen zo’n 40% van de totale opleidingsduur in beslag. Zo doe je veel beroepservaring op en sluit de opleiding goed aan op de praktijk. Ook loop je regelmatig met evenementen mee. Deelname hieraan is verplicht.

 

Na de opleiding kun je verder leren. Denk aan de niveau-4 opleiding Leidinggeven op basis van Vakmanschap/team/afdeling/projec, de opleiding Facilitair Leidinggevende of Sociaal-Juridische Dienstverlening. Daarna kun je de hbo opleidingen Veiligheidskunde of Security-management volgen. Na de opleiding kun je werken als meewerkend voorman in de beveiliging bij een beveiligingsbedrijf, ondernemer of instelling.