Keywords:
Security, Security Professionals, ICT, Risk Management, cyber risk management, IT risk management
Edu type:
Course or training
Location:
Multiple locations
Education:
Bachelor (EQF 6), Associate degree (EQF 5)
Start date:
27/10/2020
Study Load:
60 hrs
Duration:
1 month
More information

Description:

Tijdens de CRISC®-cursus wordt u opgeleid tot een breed onderlegde specialist op het gebied van Information Risk Management. Na afronding van de cursus heeft u een gedegen kennis van de 4 domeinen om deze in de praktijk toe te kunnen passen en bent u geheel voorbereid op het internationale CRISC®-examen.

Er zijn op dit moment veel aanbieders die u voorbereiden op het CRISC®-examen. Deze cursussen richten zich voornamelijk op het trainen voor het examen. Onze ervaring is dat het CRISC®-examen niet onderschat moet worden. Enkel het trainen van examenvragen en het bestuderen van de theorie is niet voldoende om daadwerkelijk de stof te kunnen begrijpen en toe te kunnen passen. Deze CRISC®-cursus onderscheidt zich – naast de focus op het behalen van het examen door de aandacht voor het begrijpen en kunnen toepassen van de lesstof in de praktijk. 

De CRISC®-cursus bestaat uit vijf klassikale cursusdagen waarin de theorie wordt afgewisseld met praktijkcasussen en oefenvragen. Er wordt uitgebreid ingegaan op ieder domein, zodat u voldoende tijd heeft uzelf de stof eigen te maken. Op de laatste lesdag krijgt u een uitgebreid CRISC®-proefexamen dat uiteraard ook nabesproken wordt.

Doelgroep

De CRISC®-cursus is bedoeld voor cursisten die de taak krijgen of hebben om risicomanagement voor informatiesystemen te implementeren en borgen in de organisatie. In deze cursus wordt u begeleid de examenstof eigen te maken zodat u het examen succesvol kan afronden. 

Voorkennis 

Basiskennis van informatiebeveiliging wordt aangeraden. Beschikt u hier nog niet over, dan raden wij aan eerst de cursus Information Security Foundation te volgen. Het niveau van deze cursus is MBO/HBO.

Daarnaast is het hebben van basiskennis over security & techniek wenselijk. De IT-Security Foundation cursus is speciaal ontwikkeld zodat u ook de juiste technische kennis verkrijgt. 

Twijfelt u over uw kennis?

 

Cursusmateriaal 

U ontvangt bij aanvang van de cursus het cursusmateriaal via onze portal. Het cursusmateriaal is Engelstalig en de voertaal tijdens de cursus is Nederlands. Wanneer er een boek is inbegrepen bij het cursusmateriaal ontvangt u deze op de eerste lesdag. 

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

  • De officiële ISACA® CRISC® review manual (de “CRISC® Review Manual” en het bijbehorende vragenboek “CRISC® Review Questions, Answers, and Explanations Manual”)
  • Aanvullend cursusmateriaal (cursusslides, oefenvragen)
  • Proefexamen
  • Een heerlijke lunch 

Bij de cursus zit het volgende niet inbegrepen:

  • Het (Engelstalige) CRISC®-examen