Zoekwoorden:
Security, Security Professionals, ICT, Risk Management, cyber risk management, IT risk management
Edu type:
Cursus of training
Locatie:
Meerdere locaties, Online
Opleiding:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start datum:
18/10/2024
Studielast:
55 uur
Duur:
5 dagen
Meer informatie

Beschrijving:

Tijdens de CRISC® (Certified in Risk and Information Systems Control) -cursus wordt u opgeleid tot een breed onderlegde specialist op het gebied van Information Risk Management. Na afronding van de cursus heeft u een gedegen kennis van de 4 domeinen om deze in de praktijk toe te kunnen passen en bent u geheel voorbereid op het internationale CRISC®-examen.

 

Onlangs is het CRISC®-curriculum door ISACA rigoureus op de schop genomen. De inhoud van de 4 domeinen is daarbij op een flink aantal onderdelen grondig gewijzigd. Deze wijzigingen hebben ook gevolgen voor het examen. Per 1 augustus 2021 zal het examen worden aangepast aan het nieuwe CRISC®-curriculum en gelden er nieuwe exameneisen. Uiteraard heeft de Security Academy de wijzigingen al doorgevoerd in het lesprogramma, zodat u zich nu al kunt voorbereiden op het nieuwe CRISC®-examen.

Er zijn op dit moment veel aanbieders die u voorbereiden op het CRISC®-examen. Deze cursussen richten zich voornamelijk op het trainen voor het examen. Onze ervaring is dat het CRISC®-examen niet onderschat moet worden. Enkel het trainen van examenvragen en het bestuderen van de theorie is niet voldoende om daadwerkelijk de stof te kunnen begrijpen en toe te kunnen passen. Deze CRISC®-cursus onderscheidt zich – naast de focus op het behalen van het examen – door de aandacht voor het begrijpen en kunnen toepassen van de lesstof in de praktijk.

 

De CRISC®-cursus bestaat uit vijf klassikale cursusdagen waarin de theorie wordt afgewisseld met praktijkcasussen en oefenvragen. Er wordt uitgebreid ingegaan op ieder domein, zodat u voldoende tijd heeft uzelf de stof eigen te maken. Op de laatste lesdag krijgt u een uitgebreid CRISC®-proefexamen dat uiteraard ook nabesproken wordt.

 

Doelgroep

De CRISC®-cursus is bedoeld voor cursisten die de taak krijgen of hebben om risicomanagement voor informatiesystemen te implementeren en borgen in de organisatie. In deze cursus wordt u begeleid de examenstof eigen te maken zodat u het examen succesvol kan afronden.

 

Voorkennis

Basiskennis van informatiebeveiliging wordt aangeraden. Beschikt u hier nog niet over, dan raden wij aan eerst de cursus Information Security Foundation te volgen. Het niveau van deze cursus is mbo/hbo.

 

Daarnaast is het hebben van basiskennis over security & techniek wenselijk. De IT-Security Foundation cursus is speciaal ontwikkeld zodat u ook de juiste technische kennis verkrijgt.

 

Twijfelt u over of dit de juiste opleiding is voor u?

 

Cursusmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de cursus het cursusmateriaal. Het cursusmateriaal is Engelstalig en de voertaal tijdens de cursus is Nederlands.

 

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

  • De officiële ISACA® CRISC® Review Manual
  • 12 maanden Online Subscription tot de officiële ISACA® CRISC® Review Questions, Answers & Explanations Database
  • Aanvullend cursusmateriaal (ISACA® cursusslides, oefenvragen)
  • Proefexamen
  • Een heerlijke lunch, indien klassikaal

Bij de cursus zit het volgende niet inbegrepen:

  • Het (Engelstalige) CRISC®-examen

Slagingsgarantie

Behaalt u onverhoopt het CRISC®-examen niet, dan mag u bij ons gratis de opleiding (of onderdelen hiervan) opnieuw volgen. U kunt kosteloos blijven deelnemen aan de examentrainingen en de lessen indien er plaatsen beschikbaar zijn.

 

BTW-vrij factureren

Het is ook mogelijk deze opleiding btw-vrij te factureren, geef dit aan op het inschrijfformulier wanneer dit wenselijk is.