Keywords:
Cyber, Education Market, ICT, Pentesting, Engineering
Edu type:
Formal education
Location:
Amsterdam
Education:
Associate degree (EQF 5)
Start date:
unknown
Study Load:
3660 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Wil jij leren hoe je een bedrijf kunt beveiligen tegen een cyberaanval? Vind je het leuk om te ontdekken hoe de beveiliging van computersystemen in elkaar zit? En ben je op zoek naar een praktijkgerichte opleiding, maar wil je geen vierjarige hbo-bachelor volgen? Dan is de tweejarige Associate degree Cyber Security misschien iets voor jou!

 

Wat is een Associate degree?

  • Een niveau 5 opleiding
  • Een tweejarige hbo-opleiding met de graad Associate degree
  • Een praktijkgerichte voltijdopleiding

STUDIEPROGRAMMA

Tijdens deze tweejarige voltijdopleiding ga je vooral praktijkgericht aan de slag. Je werkt twee dagen per week aan actuele opdrachten van bedrijven die een cyber security vraagstuk hebben of in ons Cyber Security Lab. Daarnaast krijg je ongeveer twee dagen per week werkcolleges om de benodigde fundamentele kennis en vaardigheden op te doen.

 

BEROEPSMOGELIJKHEDEN

Als afgestudeerde cybersecurityprofessional ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als ethical hacker, pentester of threathunter bij bedrijven of organisaties uit verschillende sectoren.

 

TOELATINGSEISEN

Je wordt tot deze opleiding toegelaten met een mbo-4, havo- of vwo-diploma. Voldoe je niet aan de toelatingseisen en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan het 21+-toelatingsonderzoek.

 

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor de Associate degree Cyber Security doe je via Studielink. Vanaf 1 oktober 2021 tot uiterlijk 1 mei 2022 kun je je inschrijven voor het studiejaar 2022-2023. De HvA vindt een goede studiekeuze zo belangrijk dat deelname aan de studiekeuzecheck voor alle voltijdopleidingen verplicht is gesteld. Daarna krijgt elke student een studiekeuzeadvies.