Keywords:
Cyber, Education Market, ICT, Pentesting, Engineering
Edu type:
Formal education
Location:
Amsterdam
Education:
Associate degree (EQF 5)
Start date:
01/09/2024
Study Load:
3660 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Iets voor jou?

Wil jij leren hoe je een bedrijf beveiligt tegen een cyberaanval? Vind je het leuk om te ontdekken hoe de beveiliging van computersystemen in elkaar zit en hoe je kwetsbaarheden in deze systemen kunt vinden? En ben je op zoek naar een praktijkgerichte opleiding, maar wil je geen 4-jarige hbo-bachelor volgen? Dan is de 2-jarige Associate degree Cyber Security iets voor jou.

 

Dit ga je doen

Bij de Ad Cyber Security ga je vooral praktijkgericht aan de slag. Je werkt 2 dagen per week in teamverband aan actuele opdrachten van bedrijven met een cyber security vraagstuk of in ons Cyber Security Lab. Daarnaast volg je werkcolleges voor het opdoen van de benodigde kennis en vaardigheden.

 

Jaar 1

In het eerste jaar ontwikkel je basiskennis en –vaardigheden die je nodig hebt als cybersecurityprofessional. Je gaat aan de slag in werkcolleges met praktijkgerichte opdrachten op het gebied van (veiligheid van) infrastructuur en operationele systemen van organisaties. Je werkt aan je programmeervaardigheden in Python en leert in verschillende databases werken. Alles wat je hebt geleerd en gedaan komt samen in de zogenaamde boosteractiviteiten. Met opdrachten, workshops en presentatie laat je jouw ontwikkeling zien als toekomstige cybersecurity professional. Wat je leert wordt niet getoetst met tentamens maar met assessments. De opdrachten die je maakt vormen samen je portfolio.

 

Jaar 2

In het tweede jaar ga verder je kennis verdiepen op het gebied van digitale veiligheid. In het eerste half jaar volgt je colleges, workshops en maak je opdrachten die betrekking hebben op Threat Intelligence, Monitoring en Ethical Hacking. In het laatste semester (blok 7) kun je kiezen om je kennis verder te ontwikkelen binnen één van de cybersecurity thema’s of voor een doorstroomprogramma van de bachelor HBO-ICT. In het laatste blok van jaar twee werk je aan een afstudeeropdracht waarmee je laat zien dat je zelfstandig, op gestructureerde wijze een opdracht uit de beroepspraktijk kunt uitvoeren. Met 120 studiepunten studeer je af.

 

Wat is een Associate degree?

Met een Associate degree (Ad) haal je in 2 jaar een hbo-diploma met de graad Associate degree. Praktijkgericht, veel begeleiding en met actuele praktijkopdrachten van bedrijven in en om Amsterdam. In voltijd of naast je baan. De Ad Cyber Security is alleen beschikbaar in voltijd.

 

Waarom de Ad Cyber Security aan de HvA?

  •  Binnen 2 jaar heb je een hbo-diploma op zak. Daarna kun je gaan werken of kiezen voor een verkorte hbo-bachelor.
  •  Je gaat vanaf dag 1 aan de slag met praktijkopdrachten en opdrachten van bedrijven.
  •  Je past opgedane kennis direct toe in een project of product.
  •  De opleiding meet jouw voortgang via assessments in plaats van tentamens.
  •  In de dynamische stad Amsterdam kom je in aanraking met interessante bedrijven met cyber security vraagstukken.

Voor wie?

  •  Je ontdekt graag hoe de beveiliging van computersystemen in elkaar zit.
  •  Je zoekt een praktijkgerichte opleiding waarbij je meteen aan de slag gaat met actuele opdrachten uit de praktijk.
  •  Je wilt aan de slag als cybersecurity professional, bijvoorbeeld als security analist, ethical hacker of threat hunter.