Zoekwoorden:
Cyber, Education Market, ICT, Pentesting, Engineering
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Amsterdam
Opleiding:
Associate degree (EQF 5)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
3660 uur
Duur:
2 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Wil jij leren hoe je een bedrijf kunt beveiligen tegen een cyberaanval? Vind je het leuk om te ontdekken hoe de beveiliging van computersystemen in elkaar zit? En ben je op zoek naar een praktijkgerichte opleiding, maar wil je geen vierjarige hbo-bachelor volgen? Dan is de tweejarige Associate degree Cyber Security misschien iets voor jou!

 

Wat is een Associate degree?

  • Een niveau 5 opleiding (tussen mbo-niveau 4 en hbo-bachelorniveau 6)
  • Een tweejarige hbo-opleiding met de graad Associate degree
  • Een praktijkgerichte voltijdopleiding  

Studieprogramma

Tijdens deze tweejarige voltijdopleiding ga je vooral praktijkgericht aan de slag. Je werkt twee dagen per week aan actuele opdrachten van bedrijven die een cyber security vraagstuk hebben of in ons Cyber Security Lab. Daarnaast krijg je ongeveer twee dagen per week werkcolleges om de benodigde fundamentele kennis en vaardigheden op te doen.

 

Studiebelasting

Het aantal uren dat je wekelijks besteedt aan de opleiding is 40 uur. Een deel bestaat uit contacttijd met docenten en begeleiders en een deel uit zelfstudie.

 

Beroepsmogelijkheden

Als afgestudeerde cybersecurity professional ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als ethical hacker, pentester of threathunter bij bedrijven of organisaties uit verschillende sectoren.

 

Toelatingseisen

Je wordt tot deze opleiding toegelaten met een mbo-4, havo- of vwo-diploma. Voldoe je niet aan de toelatingseisen en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan het 21+-toelatingsonderzoek.