Keywords:
Electrical Engineering
Edu type:
Formal education
Location:
Zwolle
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Bij Elektrotechniek onderzoek, ontwerp en produceer je elektrotechnische apparaten en systemen.

 

Studieprogramma Elektrotechniek: creatief en innovatief

Creativiteit, innovatie en de zorg om het milieu zijn belangrijke factoren in de Elektrotechniek. Dat zie je bijvoorbeeld terug in het maatschappelijk verantwoord ondernemen bij energiebedrijven en in de auto-industrie die zich steeds meer richt op het ontwerpen en produceren van elektrische auto’s. De techniekbranche bedenkt in dit vakgebied continu oplossingen voor de meest uiteenlopende problemen. Daarom maken we je tijdens je studie ook bedreven in het omgaan met technische ontwikkelingen, die soms razendsnel gaan. De opbouw van de studie is als volgt:

 

Op weg naar je toekomstige beroep

Je ontwikkelt bij ons verschillende competenties. Die hebben te maken met de kennis, vaardigheden en professionele houding die je nodig hebt in je toekomstige beroep. Voor een machinefabriek ontwikkel je bijvoorbeeld de besturing voor een weeginstallatie van een extruder, een machine waarmee plastic buizen worden gemaakt. Je doorloopt diverse stappen: analyseren, ontwikkelen en implementeren. Met zo’n opdracht kun je aan alle competenties werken.

 

Studieloopbaanbegeleiding: kies je eigen studieroute 

Je bepaalt voor een deel zelf je studieroute en kiest je eigen stageplek en afstudeeropdracht. Je bent in goede handen van verschillende begeleiders. Een studieloopbaanbegeleider helpt bij het uitstippelen van je studieroute. Ook bespreek je je studievoortgang en kijk je samen of je nog steeds op de juiste plek zit. Docenten ondersteunen je bij projecten, practica, werkcolleges en wiskundeopdrachten. Je stagebegeleider begeleidt je tijdens je stage.

 

Een gemiddelde studieweek bij Elektrotechniek

Een gemiddelde studieweek bij Elektrotechniek bestaat uit 40 uur, waarvan in het eerste jaar gemiddeld 20-25 contacturen per week, de rest is zelfstudie en werken in projectgroepen. In het tweede jaar en verder wordt de verdeling wat anders, maar blijft de totale studielast per week wel ongeveer gelijk.

 

Onderzoek als rode draad

Gedurende de hele opleiding ben je bezig met het aanscherpen van je beoordelingsvermogen. Je roept niet zomaar wat, maar je ontwikkelt een goed onderbouwde mening. Dat leer je vanuit een onderzoekgerichte benadering van de aangeboden theorie, opdrachten en projecten tijdens je studie. Deze onderzoekende benadering is kernonderdeel van je afstudeeropdracht. Je voert als voorbereiding verschillende onderzoeksopdrachten uit. Op deze manier kun je tijdens je stage, in praktijkopdrachten en in de theoriesemesters al een zinvolle bijdrage leveren aan de organisatie waar jij je opdrachten uitvoert. Je wordt daardoor steeds bedrevener in het snel doorzien van nieuwe situaties.

 

Over de grens

Tijdens de opleiding Elektrotechniek kun je je horizon verbreden door stage te gaan lopen in het buitenland of er een tijdje te gaan studeren. Je leert veel over de cultuur en inwoners van het land, een geweldige ervaring!

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).