Keywords:
Law, Finance
Edu type:
Formal education
Location:
Multiple locations
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

In het eerste jaar leg je een stevige financiële basis. Verschillende beroepsproducten komen aan bod; bijvoorbeeld een jaarrekening en een belastingaangifte. Het programma is opbouwend. In het eerste jaar werk je een interne rapportage voor een mkb-bedrijf uit. In het laatste jaar weet je hoe het Nederlandse belastingstelsel in elkaar zit. En je kunt uitrekenen wat dit betekent voor bedrijven en particulieren. Soms werk je samen, dan weer individueel. Klassen bestaan uit ongeveer 30 personen. Alle vakken bieden we je aan in het Nederlands, maar we zorgen ook voor scholing in het Engels.


Hoe word ik begeleid tijdens mijn studie?

Eerste aanspreekpunt: de Studieloopbaanbegeleider

Als je start bij de studie wordt van je verwacht dat je zelfstandig kan werken en zelf zaken regelt. Maar je hoeft het (in het begin) niet alleen te doen. In de propedeuse krijg je een persoonlijke coach, de studieloopbaanbegeleider, toegewezen. De studieloopbaanbegeleider is het eerste aanspreekpunt binnen de opleiding. Je kunt het hele jaar bij je studieloopbaanbegeleider terecht met vragen over de studie of als je ondersteuning nodig hebt.

 

In het eerste jaar heb je minimaal vier keer per jaar een persoonlijk gesprek met de studieloopbaangebeleider waarin je je studievoortgang bespreekt. Je kunt bij hem/haar terecht wanneer je twijfelt over de studiekeuze of als je door persoonlijke problemen studievertraging oploopt. Vragen over bijvoorbeeld stoppen met de opleiding, of speciale voorzieningen bij tentamens en colleges worden ook door de studieloopbaanbegeleider behandeld.

 

Studentbegeleiders op onze hogeschool

Het kan zijn dat je extra begeleiding nodig hebt, als je bijvoorbeeld even niet lekker in je vel zit. Vanwege familie omstandigheden. Je hebt voorheen leerling gebonden financiering gehad. Je kan wel wat extra hulp gebruiken met studeren met ADHD, autisme of een fysieke beperking. Blijf vooral niet met je zorgen rondlopen, maar vraag hulp. De studentbegeleiders willen je graag helpen.

 

Onze studentbegeleiders zijn de hele week bereikbaar. Zij helpen je om jouw studie tot een succes te maken. Je kunt zelf contact opnemen of je studieloopbaanbegeleider kan je doorverwijzen. Nu al een vraag? Neem direct contact op met onze studentbegeleiders: Mariëtte Zwarts of Ilja Posthumus.

 

Studentenloopbaancentrum

Als er meer specialistische hulp nodig is, dan kan de studieloopbaanbegeleider of studentbegeleider je doorsturen naar een studentendecaan, studentenpsycholoog of studie- en beroepskeuzebegeleider. Kijk voor meer informatie op de website van het studentenloopbaancentrum.

 

Klik hier voor meer informatie.

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).