Keywords:
Law, Finance
Edu type:
Formal education
Location:
Multiple locations
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Financieel of fiscaal adviseur worden?

Wil je integer en deskundig adviseren over financiële en fiscale zaken? Met Finance, Tax and Advice duik je diep in de financiële kennis. De opleiding werkt samen met banken, verzekeraars, de Belastingdienst en belastingadvieskantoren. Er is veel aandacht voor de professionele vaardigheden van een adviseur. Je krijgt een brede opleiding met ruime keuze om jezelf te profileren in Finance óf Tax. 

 

Al vanaf het 2e jaar help je particulieren en MKB-bedrijven uit de regio, vaak met hulp van professionals uit de praktijk. Dit zijn twee projecten waar je sowieso aan mee gaat doen:  

  • HuBa-project in samenwerking met de Belastingdienst. HuBa = Hulp bij Belastingaangifte. Je helpt mensen uit de regio met hun belastingaangifte.
     
  • Internationaal project: Samen met studenten van de Karel de Grote Hogeschool uit Antwerpen maak je een financieel en fiscaal advies. Dit gaat over internationale samenwerking tussen twee bedrijven. 

 

Dit ga je leren

Tijdens deze opleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om een klantgerichte, integere en deskundige adviseur te worden. Hier wat voorbeelden van wat je allemaal leert:  

  • Adviesvaardigheden: klantgesprekken voeren, adviezen schrijven.
  • Financiële vakken: ondernemingsfinanciering, riskmanagement, strategisch management.
  • Fiscale vakken: inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting.

Je haalt bij de opleiding FTA aan de HAN landelijk erkende WFT-certificaten waarmee je direct in de financiële adviespraktijk aan de slag kan.

 

Klik hier voor meer informatie.

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).