Zoekwoorden:
Law, Finance
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Meerdere locaties
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
unknown
Studielast:
6720 uur
Duur:
4 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Een financieel plan maken. Hypotheekadvies geven of een financieringsadvies maken voor een bedrijf. Belastingvoordelen uitzoeken. Dat kun je als financieel of fiscaal adviseur bent. Ben je goed met cijfers én kun je goed met mensen omgaan? Dan is de opleiding Finance, Tax and Advice iets voor jou!

 

DE OPLEIDING TOT FINANCIEEL OF FISCAAL ADVISEUR

Wil je integer en deskundig adviseren over financiële en fiscale zaken? Met Finance, Tax and Advice duik je diep in de financiële kennis. De opleiding werkt samen met banken, verzekeraars, de Belastingdienst en belastingadvieskantoren. Er is veel aandacht voor de professionele vaardigheden van een adviseur. Je krijgt een brede opleiding met ruime keuze om jezelf te profileren in Finance óf Tax. 

De opleiding bestaat sinds 2017 en is een samenvoeging van de opleidingen Financial Services Management (FSM) en Fiscaal Recht en Economie (FRE).

 

WAAROM DE HBO-OPLEIDING FINANCE, TAX AND ADVICE?

 

Gemeenschappelijke propedeuse

Je kunt na het 1e jaar nog switchen - zonder studievertraging - naar Accountancy of Finance & Control (Bedrijfseconomie).

 

Praktijkgerichte projecten

Je werkt elk semester aan een project. Theoretische kennis pas je zo direct toe in de praktijk.

 

Adviseren kun je leren

We leggen veel nadruk op je adviseursrol: goede adviseurs zijn zeer gewild.

 

Erkende certificaten!

Wil je bij afstuderen al bevoegd adviseur zijn? Haal je landelijk erkende certificaten al tijdens je studie. Mooi voor op je CV.

 

Het echte werk

Je geeft al tijdens je opleiding real life advies aan echte klanten.

 

Actieve studievereniging

Je bent hartstikke welkom bij onze studievereniging. Bij FS HAN leer je veel mensen kennen!

 

Docenten uit de praktijk

Je docenten weten precies wat jij straks in je werk tegenkomt.

 

Jouw studie, jouw keuzes

Je hebt veel ruimte om je eigen studie samen te stellen. Welke specialisatie past bij jou?

 

BAANKANSEN: WAT KUN JE ALLEMAAL WORDEN?

Met de opleiding tot financieel of fiscaal adviseur weet jij als geen ander wat er te koop is op de financiële markt. Je bent deskundig op het gebied van belastingen, verzekeren, beleggen en kredieten. Je kunt aan de slag bij alle soorten financiële instellingen, bij advieskantoren, bij de overheid, maar ook bij grote bedrijven en organisaties met een financiële of fiscale afdeling.

 

ECHTE PROJECTEN

Al vanaf het 2e jaar help je particulieren en MKB-bedrijven uit de regio, vaak met hulp van professionals uit de praktijk. Dit zijn twee projecten waar je sowieso aan mee gaat doen:  

  • HuBa-project in samenwerking met de Belastingdienst. HuBa = Hulp bij Belastingaangifte. Je helpt mensen uit de regio met hun belastingaangifte.
     
  • Internationaal project: Samen met studenten van de Karel de Grote Hogeschool uit Antwerpen maak je een financieel en fiscaal advies. Dit gaat over internationale samenwerking tussen twee bedrijven. 

VAN ALLE FINANCIËLE ÉN FISCALE MARKTEN THUIS: DIT GA JE LEREN

Tijdens deze opleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om een klantgerichte, integere en deskundige adviseur te worden. Hier wat voorbeelden van wat je allemaal leert:  

  • Adviesvaardigheden: klantgesprekken voeren, adviezen schrijven.
  • Financiële vakken: ondernemingsfinanciering, riskmanagement, strategisch management.
  • Fiscale vakken: inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting.

Je haalt bij de opleiding FTA aan de HAN landelijk erkende WFT-certificaten waarmee je direct in de financiële adviespraktijk aan de slag kan.