Keywords:
Law, Finance
Edu type:
Formal education
Location:
Nijmegen
Education:
Master (EQF 7)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
1680 hrs
Duration:
12 months
More information

Description:

Titel: Master of Laws (LLM) / meester in de rechten (mr.)
Duur: 1 jaar (60 EC), voltijd
Start: september
Taal: Nederlands

 

Een bedrijfsoverdracht in de familiesfeer of bedrijfsuitbreiding over de landsgrenzen. Vraagstukken op het gebied van omzetbelasting, van vennootschapsbelasting, loonboekhouding of schenkbelasting. Bij ondernemen komt een hoop fiscale wet- en regelgeving kijken. De ene oplossing kan fiscaal voordeliger zijn dan de andere. Jij leert als fiscalist om die mogelijkheden grondig te analyseren en daarover te adviseren.

 

Dynamisch en technisch rechtsgebied
In de master Fiscaal Recht bestudeer je het belastingrecht en de daarmee verbonden actuele wet- en regelgeving. Je verdiept je in een dynamisch en technisch rechtsgebied. Wijzigingen van belastingwetten, zoals het jaarlijkse Belastingplan, volgen elkaar in rap tempo op. Je leert situaties vergelijken die tot verschillende mogelijke fiscale uitkomsten leiden. Je denkt vooruit en zoekt naar de fiscaal beste oplossing. Daarin heb je ook oog voor fiscale ethiek: de meest voordelige optie is niet vanzelfsprekend maatschappelijk gewenst.

 

Als afgestudeerd fiscaal jurist ben je goed voorbereid op de fiscale beroepspraktijk. Je kunt onder meer aan de slag als belastingadviseur in de adviessector. Bijvoorbeeld bij een groot belastingadvieskantoor, zoals PWC, Ernst & Young, KPMG, Deloitte en Loyens & Loeff, maar natuurlijk ook bij middelgrote en kleinere belastingadvieskantoren. Ook kun je als inspecteur gaan werken bij de Belastingdienst, in de rechterlijke macht, bij consumentenorganisaties, als belastingdeskundige bij een bank of als bedrijfsfiscalist.

 

Daarom Fiscaal Recht aan de Radboud Universiteit
- Wetenschappelijke, verdiepende opleiding die tegelijk praktijkgericht is.
- Goede arbeidsmarktperspectieven.
- Relatief kleinschalig: korte lijnen en informele contacten.
- Je docenten zijn experts in hun vakgebied, sommigen zijn deels actief in de fiscale praktijk. In colleges putten zij uit hun praktijkervaringen.
- Studievereniging In Fiscalibus is de intermediair tussen de opleiding en de beroepspraktijk. Zij organiseren onder andere lezingen, kantoorbezoeken en tentamentrainingen.
- Twee keer per jaar organiseert de opleiding een beroependag: fiscalisten uit het werkveld vertellen over hun vak.
- De master is ook goed te combineren met de master Notarieel Recht. Je kunt dan een gecombineerde scriptie schrijven.
- Onze studenten beoordelen deze opleiding met een 8,4 (Bron: Nationale Studenten Enquête).
- Eerste plaats in Elsevier-onderzoek Beste studies 2017.

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).