Zoekwoorden:
Law, Finance
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Nijmegen
Opleiding:
Master (EQF 7)
Start datum:
01/09/2024
Studielast:
1680 uur
Duur:
1 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Bij ondernemen komt een hoop fiscale wet- en regelgeving kijken. De ene oplossing kan fiscaal voordeliger zijn dan de andere. Jij leert als fiscalist om die mogelijkheden grondig te analyseren en daarover te adviseren.

 

Iets voor jou?

  • Je studeert af met civiel effect;
  • Je krijgt persoonlijk, interactief en kritisch onderwijs;
  • Je volgt een wetenschappelijke, verdiepende opleiding die tegelijk praktijkgericht is;
  • Je krijgt onderwijs van topdocenten met praktijkervaring;
  • De opleiding is relatief kleinschalig, met korte lijnen en informele contacten;
  • Onze studenten beoordelen de opleiding met een 8,5. (Bron: NSE);
  • Als beste beoordeeld door Elseviers 'Beste studies 2022'.

Wat ga je leren?

Binnen de fiscale praktijk verschuift de focus van het traditionele aangiftewerk naar advies. Van reactief handelen naar vooruitzien. Dat vraagt naast gedegen juridische kennis ook om communicatieve vaardigheden. Denk hierbij aan overtuigingskracht, het begrijpelijk maken van complexe informatie en goede schrijfvaardigheden.

Fiscaal recht gaat over concrete belangen, zoals de fiscaal goedkoopste weg. In deze master verdiep je je in de fundamenten
van het fiscale recht en leer je relevante vaardigheden voor in je carrière.

 

Wat kun je ermee?

Als afgestudeerd fiscaal jurist ben je goed voorbereid op de fiscale beroepspraktijk. Een groot deel van de afgestudeerden gaat aan de slag als belastingadviseur in de belastingadviessector. Ook kun je gaan werken als inspecteur bij de Belastingdienst, als fiscaal deskundige bij banken en verzekeringsmaatschappijen, of aan de slag als bedrijfsfiscalist. Tevens kun je aan de slag in de rechterlijke macht, gespecialiseerd op het terrein van het belastingrecht.

 

Civiel effect

Het programma in Nijmegen is zo samengesteld dat je met een juridische bachelor- en masteropleiding 'civiel effect' verkrijgt. Dat betekent dat je na afronding van jouw opleiding toegang hebt tot de zogenaamde 'togaberoepen' advocaat, rechter of officier van justitie.