Waarom de Radboud Universiteit in Nijmegen?

Radboud Universiteit

Onze persoonlijke stijl van lesgeven biedt jou de mogelijkheid om nauw samen te werken met vooraanstaande onderzoekers en uitstekende docenten in interactieve, kleine seminars. Professoren zijn gemakkelijk aanspreekbaar om jouw studievakken te bespreken.

 

Als je besluit naar Radboud te komen, studeer je aan de snelst groeiende Nederlandse universiteit in de internationale universiteitsranglijst. Bovendien is de Nobelprijs voor de Natuurkunde 2010 toegekend aan een hoogleraar en promovendus verbonden aan de Radboud Universiteit. Als je je inschrijft bij een werkelijk uitmuntende instelling, krijg je gegarandeerd kwalitatief hoogwaardige, op onderzoek gebaseerde programma's aangeboden.


Tien redenen om voor Radboud te kiezen

1. Internationale erkenning. Je studeert aan de snelst groeiende Nederlandse universiteit in de internationale universiteitsranglijst. Bovendien is de Nobelprijs voor de Natuurkunde 2010 toegekend aan een hoogleraar die verbonden is aan de Radboud Universiteit. Je studeert aan een werkelijk uitmuntende instelling, die onlangs is uitgeroepen tot de beste uitgebreide universiteit van Nederland.

 

2. Persoonlijke benadering. Onze persoonlijke stijl van lesgeven biedt je de mogelijkheid om nauw samen te werken met vooraanstaande onderzoekers en excellente docenten in interactieve, kleine seminars, waardoor je verzekerd bent van een kwalitatief hoogstaande bachelor- of masteropleiding. Docenten en professoren zijn gemakkelijk aanspreekbaar om je studieonderwerpen te bespreken.

 

3. Uitgebreide keuzevrijheid. Je bepaalt zelf welke specialisatie en vakkeuze voor jou het meest geschikt is. Wij bieden je veel keuzevrijheid en in veel gevallen kun je zelf een programma op maat samenstellen op basis van je eigen interesses. Dit heeft geresulteerd in stimulerend onderzoek en interessante studiekeuzes.

 

4. Uitstekende dienstverlening. Radboud streeft naar de hoogste kwaliteit, ook met haar dienstverlening. Dit is zelfs erkend door de Europese Commissie, die onlangs heeft verklaard dat de Radboud Universiteit 'een indrukwekkend scala aan activiteiten heeft voor uitgaande en inkomende studenten en een groot gevoel van zorg voor kwaliteit'.

 

5. Waardevol diploma. Na het succesvol afronden van de opleiding krijg je een bachelor- of masterdiploma van een excellente universiteit en heb je kritische vaardigheden en inzicht in het onderzoek en de praktijk binnen je eigen vakgebied.

 

6. Bouw een waardevol netwerk op. Door te studeren aan de Radboud Universiteit verzeker je jezelf van de mogelijkheid om een krachtig professioneel netwerk van waardevolle contacten op te bouwen. Uiteraard maak je deel uit van ons alumni-netwerk om nauw verbonden te blijven met je studiegenoten en professoren.

 

7. Carrièremogelijkheden. Als student profiteer je van de aanwezigheid van tal van Nederlandse en internationale bedrijven en instellingen, zoals NXP en het Radboud Medisch Centrum. Na het afstuderen heb je een sterk, duidelijk herkenbaar beroepsprofiel voor de arbeidsmarkt, wat je kansen op een baan vergroot.

 

8. Historisch en cultureel rijke stad. Studeren in Nijmegen betekent wonen in de oudste stad van Nederland, waar je Romeinse ruïnes en moderne architectuur naast elkaar vindt.

 

9. De groenste campus van Nederland. De Radboud-campus in Nijmegen wordt beschouwd als de groenste en mooiste campus van Nederland. Bovendien is het een van de weinige studieplekken in Nederland waar je op de campus kunt wonen.

 

10. Toplocatie. U kunt profiteren van de gunstige ligging van Nijmegen. Grote steden in Nederland liggen op slechts een treinrit afstand en via Düsseldorf Weeze Airport (Ryanair), op slechts 40 minuten afstand met de bus, bent u goed verbonden met de rest van Europa.

Opleidingsaanbod van Radboud Universiteit