Keywords:
Legal, Tax Law, Finance
Edu type:
Formal education
Location:
Amsterdam
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
unknown
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Wil jij leren hoe het belastingrecht in elkaar zit en hoe je het kunt inzetten voor een rechtvaardige samenleving? Kies dan voor de bachelor Fiscaal recht aan de UvA.

 

Online open dag

Kennismaken met Fiscaal recht? Op de online open dag-pagina kun je je 24/7 verdiepen in deze studie. Bekijk video’s, praat met studenten en verdiep je kennis. Of geef je op voor een online event of open dag.

 

Het studieprogramma

Fiscaal recht gaat erover hoe je belastingheffing zo rechtvaardig mogelijk verdeelt onder burgers en bedrijven. Iedereen betaalt belasting, dus als fiscaal jurist sta je midden in de maatschappij. Omdat de wereld continu verandert, verandert ook de belastingwetgeving. Deze nieuwe vraagstukken komen in de fiscaalrechtelijke vakken aan bod. Daarnaast volg je vakken over andere rechtsgebieden met de studenten van Rechtsgeleerdheid. Dankzij het praktijkonderwijs van de Amsterdam Law Firm en het Amsterdam Honours College of Law kun je je verder verdiepen in het werken en denken als jurist. Dit vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt.

 

Is deze bachelor iets jou?

De studie Fiscaal recht is iets voor jou als je je hierin herkent:

  • je hebt je vwo-diploma (ongeacht profiel) of een hbo-Rechten propedeuse;
  • je vindt het leuk om zaken te analyseren;
  • je hebt gevoel voor cijfers en voor taal;
  • je bent geïnteresseerd in het belastingstelsel en hoe dit volgens de wet geregeld is;
  • je wilt nadenken over een rechtvaardige verdeling in de maatschappij;
  • je wilt bijvoorbeeld als belastingadviseur of fiscalist gaan werken.

Na je studie

Na het behalen van je bachelor krijg je de titel Bachelor of Laws (LLB) en heb je kennis van alle basisgebieden van het recht met een specialisatie op het gebied van Fiscaal recht. Om gespecialiseerd fiscalist te worden heb je ook een master Fiscaal recht nodig. Aan de UvA kun je kiezen voor één van de twee tracks binnen deze master: Fiscaal recht of Internationaal en Europees belastingrecht.