Keywords:
Security, Safety
Edu type:
Formal education
Location:
Apeldoorn
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Starten in februari niet mogelijk
Het is bij deze opleiding (helaas) niet mogelijk om in februari te starten. Nieuwe klassen starten bij aanvang van het nieuwe schooljaar.

 

Let op: voor deze opleiding geldt een numerus fixus
De opleiding Handhaver toezicht en veiligheid / Politie (BOL) kent een numerus fixus. Dit betekent dat er een maximum aantal opleidingsplaatsen is. We raden je aan om zo vroeg mogelijk aan te melden, het liefst voor 1 februari. Let op: dit geeft nog geen garantie op plaatsing.

 

Herken je jezelf?
Hou je alles in de gaten, ga je graag de straat op en ben je sterk in werken volgens regels? Voel je je daarnaast enorm verantwoordelijk en hebben mensen standaard al respect voor jou? Dan hoor jij helemaal thuis in de wereld van veiligheid en toezicht. Ben je bovendien sportief en eerlijk en kun je goed tegen stress? Praat je ook nog eens makkelijk en werk je net zo lief in een groep als alleen? Meld je dan aan voor de opleiding Handhaver toezicht en veiligheid van Aventus.


Jouw vooropleiding en eisen
Je bent welkom bij de opleiding Handhaver toezicht en veiligheid met de volgende bewijzen:

- vmbo-diploma theoretische, kadergerichte en/of beroepsopleidende leerweg
- mavodiploma
- mbo-diploma niveau 2
- Nederlandse nationaliteit, of aanvraag hiervoor


Let op: Je mag niet voor de rechter hebben gestaan voor een misdrijf. Voor deze opleiding geldt dat er een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) van je wordt gevraagd. Voor de start van de opleiding moet Aventus in het bezit zijn van jouw VOG. Is dit niet zo? Dan krijg je geen onderwijsovereenkomst en kun je niet starten met de opleiding. Op de website: www.watdevog.nl kun je meer informatie vinden over deze verklaring. Verder maakt een fysieke test onderdeel uit van je toelating.

 

Wat wordt je werk?

Met je diploma Handhaver toezicht en veiligheid kan je buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) worden. Je spoort dan bijvoorbeeld strafbare feiten op en grijpt in. Het hangt van je functie af wat je precies wel en niet mag. Mogelijk mag je bijvoorbeeld mensen meenemen naar de politie (aanhouden) en een boete geven. Verder kom je in actie bij bijvoorbeeld foutparkeren, wildplassen en alcohol drinken op straat. Meestal werk je voor de gemeente. Word je politiemedewerker? Dan hou je straten en buurten veilig. Je bent dan eerste aanspreekpunt voor mensen op straat. Zo ga jij ernaar toe als de centrale doorgeeft dat er ergens problemen zijn. Ook help je mee bij controles.

 

Hoe ziet de opleiding er uit?
Bij de opleiding Handhaver toezicht en veiligheid leer je van alles. Zoals:

- strafrecht/strafvordering 

- goede manier van contact hebben
- hoe Nederland in elkaar zit en hoe mensen samen leven
- sport, waarmee je werkt aan houding en gedrag
Daarnaast krijg je ook: Nederlands, Engels, rekenvaardigheid, loopbaan & burgerschap.

Kies je voor de richting politie (zie afstudeerrichting)? Dan leer je onder meer ook nog baliegesprekken houden, aangiften noteren en verkeerswerk doen.

 

Keuzedelen
Met keuzedelen verbreed of verdiep je deze mbo-opleiding.

 

Afstudeerrichtingen
Binnen de opleiding Handhaver toezicht en veiligheid kies je uit twee afstudeerrichtingen:

- Handhaver toezicht en veiligheid
- Handhaver toezicht en veiligheid politie
Stroom je na je afstudeerrichting politie door naar de politieacademie? Dan mag je die vervolgstudie een jaar sneller doen.

 

Wat doe je hierna?
Slaag je voor de opleiding Handhaver toezicht en veiligheid? Dan heb je keuze: een baan zoeken bij een gemeente of stichting óf als politiemedewerker bij de politie.

 

Extra kosten voor deze opleiding
€ 650,- voor de hele opleiding*
kosten voor excursies en extra studiemiddelen (niet verplicht)
eventuele kosten voor laptop
* Deze kosten (een schatting!) zijn voor onder meer boeken, kleding en werkmateriaal.

 

Wil je meer informatie?
Bel naar het Service- en Informatiepunt: 0800 – 444 5555.
Of stuur een e-mail naar info@aventus.nl.