Keywords:
Security, Safety
Edu type:
Formal education
Location:
Apeldoorn
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
01/09/2023
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Bij deze opleiding is geen instroom in februari 2022 mogelijk. Meld je nu al wél aan voor de start van deze opleiding in augustus 2022. Doe je dit vóór 1 april 2022, dan is je plek gegarandeerd, mits je voldoet aan de toelatingseisen en het niet gaat om een numerus fixus-opleiding.

 

Handhaver toezicht en veiligheid / Politie iets voor jou?

Hou je alles in de gaten, ga je graag de straat op en ben je sterk in werken volgens regels? Voel je je daarnaast enorm verantwoordelijk en hebben mensen standaard al respect voor jou? Dan hoor jij helemaal thuis in de wereld van veiligheid en toezicht. Ben je bovendien sportief en eerlijk en kun je goed tegen stress? Meld je dan aan voor de opleiding Handhaver toezicht en veiligheid van Aventus.

 

Dit leer je

Bij de opleiding Handhaver toezicht en veiligheid leer je van alles. Zoals:

  • strafrecht/strafvordering 
  • goede manier van contact hebben 
  • hoe Nederland in elkaar zit en hoe mensen samen leven
  • sport, waarmee je werkt aan houding en gedrag
  • Daarnaast krijg je ook: Nederlands, Engels, rekenvaardigheid, loopbaan & burgerschap.

Kies je voor de richting politie (zie afstudeerrichting)? Dan leer je onder meer ook nog baliegesprekken houden, aangiften noteren en verkeerswerk doen. 

 

Na je opleiding

Slaag je voor de opleiding Handhaver toezicht en veiligheid? Dan heb je keuze: een baan zoeken bij een gemeente of stichting óf als politiemedewerker bij de politie.

 

Wat wordt je werk?

Met je diploma Handhaver toezicht en veiligheid kan je buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) worden. Je spoort dan bijvoorbeeld strafbare feiten op en grijpt in. Het hangt van je functie af wat je precies wel en niet mag. Mogelijk mag je bijvoorbeeld mensen meenemen naar de politie (aanhouden) en een boete geven. Verder kom je in actie bij bijvoorbeeld foutparkeren, wildplassen en alcohol drinken op straat. Meestal werk je voor de gemeente. Word je politiemedewerker? Dan hou je straten en buurten veilig. Je bent dan eerste aanspreekpunt voor mensen op straat. Zo ga jij ernaar toe als de centrale doorgeeft dat er ergens problemen zijn. Ook help je mee bij controles.