Zoekwoorden:
Security, Safety
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Apeldoorn
Opleiding:
MBO-3 (EQF 3)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Iets voor jou?
Hou je alles in de gaten, ga je graag de straat op en ben je sterk in werken volgens regels? Voel je je daarnaast enorm verantwoordelijk en hebben mensen standaard al respect voor jou? Dan hoor jij helemaal thuis in de wereld van veiligheid en toezicht. Ben je bovendien sportief en eerlijk en kun je goed tegen stress? Praat je ook nog eens makkelijk en werk je net zo lief in een groep als alleen? Meld je dan aan voor de opleiding Handhaver toezicht en veiligheid van Aventus.

  

 

Hoe ziet de opleiding er uit?
Bij de opleiding Handhaver toezicht en veiligheid leer je van alles. Zoals:

- strafrecht/strafvordering 

- goede manier van contact hebben
- hoe Nederland in elkaar zit en hoe mensen samen leven
- sport, waarmee je werkt aan houding en gedrag
- Daarnaast krijg je ook: Nederlands, Engels, rekenvaardigheid, loopbaan & burgerschap

 

Kies je voor de richting politie (zie afstudeerrichtingen)? Dan leer je onder meer ook nog baliegesprekken houden, aangiften noteren en verkeerswerk doen.

 

 

Afstudeerrichtingen
Binnen de opleiding Handhaver toezicht en veiligheid kies je uit twee afstudeerrichtingen:

- Handhaver toezicht en veiligheid
- Handhaver toezicht en veiligheid politie
Stroom je na je afstudeerrichting politie door naar de politieacademie? Dan mag je die vervolgstudie een jaar sneller doen.

 

 

Wat wordt je werk?

Met je diploma Handhaver toezicht en veiligheid kan je buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) worden. Je spoort dan bijvoorbeeld strafbare feiten op en grijpt in. Het hangt van je functie af wat je precies wel en niet mag. Mogelijk mag je bijvoorbeeld mensen meenemen naar de politie (aanhouden) en een boete geven. Verder kom je in actie bij bijvoorbeeld foutparkeren, wildplassen en alcohol drinken op straat. Meestal werk je voor de gemeente. Word je politiemedewerker? Dan hou je straten en buurten veilig. Je bent dan eerste aanspreekpunt voor mensen op straat. Zo ga jij ernaar toe als de centrale doorgeeft dat er ergens problemen zijn. Ook help je mee bij controles.