Keywords:
Education Market, ICT, Architecture, Big Data, Cyber Security, Engineering
Edu type:
Formal education
Location:
Utrecht
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Een slimme app ontwikkelen? Of zorgen dat software veilig is? Vind je het leuk om innovatieve oplossingen te bedenken op gebied van ICT? De digitale wereld te beveiligen tegen misbruik? Wil je bezig zijn met Cloud? Dan is de opleiding HBO-ICT iets voor jou. 

Factsheet

De vierjarige opleiding HBO-ICT bij Hogeschool Utrecht is een echte beroepsopleiding die je onderdompelt in de wereld van ICT. Je leert slimme en creatieve ICT-oplossingen bedenken voor bedrijfsvraagstukken. Maar ook hoe je de nieuwste software veilig kunt uitrollen. Je kunt software en games leren ontwerpen en ontwikkelen. Benieuwd wat je allemaal gaat leren in deze opleiding? Kijk snel bij Opleidingsinhoud. Skills die je nodig hebt voor deze opleiding zijn: analytisch vermogen, creativiteit en nieuwsgierigheid, want de ontwikkelingen gaan razendsnel.

 

Open-ICT

 

Naast de reguliere route zijn we in 2019 gestart met de variant Open-ICT. Vanaf het begin werk je voor echte opdrachtgevers aan uitdagende projecten. Er wordt veel van je verwacht, maar daarvoor krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen tot ICT-professional. Jij bepaalt wat je wilt leren en neemt de regie in eigen handen. Natuurlijk word je daarin goed begeleid door een vaste mentor van de HU.

 

 

Beroepsperspectief: Aan de slag als app-developer, blockchain-developer, cloud engineer of ICT-consultant

Met de opleiding HBO-ICT kun je alle kanten op. Je kunt werken in commerciële bedrijven zoals banken en verzekeraars, industriële bedrijven, ICT-bedrijven en start-ups. Ook in de non-profit sector zoals zorg, defensie en lokale overheden is veel vraag naar ict’ers. Maar doorstuderen kan ook. Volg bijvoorbeeld een master aan Hogeschool Utrecht of de universiteit.

 

Via de website van de Hogeschool Utrecht kan je een brochure aanvragen.