Keywords:
Education Market, ICT, Architecture, Big Data, Cyber Security, Engineering
Edu type:
Formal education
Location:
Utrecht
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Een slimme app ontwikkelen, zorgen dat software veilig is en dat de onderliggende infrastructuur klopt: zomaar drie uitdagingen van een ICT-specialist. Bij de hbo-opleiding ICT leer je creatieve en slimme ICT-oplossingen te bedenken voor bedrijven. Boeit de digitale wereld je en hou je wel van een uitdaging? Dan is de opleiding HBO-ICT iets voor jou.

 

Aan de slag met ICT-oplossingen

In het eerste jaar leer je de basis van het ICT-vak en werk je aan uitdagende projecten. Je brengt je opgedane kennis in de praktijk en ontdekt welke afstudeerrichting het beste bij jou past. De keuzes? Artificial Intelligence, Business IT & Management, Cyber Security & Cloud Software Development en Technische Informatica. Zo krijg je een goede indruk van het brede vakgebied van de ICT en weet je steeds beter waar je hart sneller van gaat kloppen.

 

Aan de slag als IT-specialist

Met de opleiding HBO-ICT kun je alle kanten op. Zo kun je aan de slag bij commerciële bedrijven zoals banken en verzekeraars, industriële bedrijven, ICT-bedrijven en start-ups. Ook in de non-profit sector zoals zorg, defensie en lokale overheden is veel vraag naar ict’ers. En in welke rol? App-developer, blockchain developer, cloud engineer of ICT-consultant: jij kiest. Digitalisering en development is dé toekomst: 95% van de studenten vindt binnen een maand een baan.

 

Toelatingseisen HBO-ICT

 

Studeren na middelbare school of mbo?

Je kunt starten met de opleiding HBO-ICT als je een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) hebt.

 

Studeren zonder diploma?

Ben je 21 jaar of ouder en heb je geen (geschikt) diploma? Dan moet je een toelatingsonderzoek doen.

Is deze opleiding iets voor jou?

  • Jij bent innovatief

    Je staat altijd open voor nieuwe ideeën en kijkt continu waar het beter kan. Daardoor ben jij dé bedenker van innovatieve ICT-oplossingen.

  • Je bent nieuwsgierig

    Je bent voortdurend opzoek naar de laatste kneepjes van het vak. Je denkt vooruit en weet hoe jij organisaties verder helpt.

  • Je houdt van aanpakken

    Houd je niet alleen van leren, maar ook vooral van doen? Dan is de opleiding HBO-ICT echt iets voor jou.