Keywords:
ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Multiple locations
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Opbouw studie en studieprogramma

In het eerste jaar volg je lessen binnen 4 profielen en maak je proftaken in groepen van 6 studenten. Aan het einde van de eerste 20 lesweken kies je 1 profiel. In het tweede jaar krijg je 3 dagen les in je profiel en 2 dagen les in een specialisatie naar keuze. Ook werk je aan projecten met een bedrijf. Aan het eind van het tweede jaar kies je zelf welke specialisatie jouw afstudeerrichting wordt. In het derde jaar loop je een half jaar bedrijfsstage. Het laatste half jaar van het vierde jaar studeer je af bij een bedrijf. De lessen worden aangeboden in het Nederlands. De opleiding heeft in totaal ruim 3.000 studenten. 

 

Verschil in leslocaties Eindhoven en Tilburg

De opleiding is inhoudelijk exact hetzelfde. 

 

Hoe zien de andere jaren eruit?
Na het eerste jaar maak je kennis met onze specialisaties. Die sluiten aan bij de laatste ontwikkelingen in de ICT. Zo ben je altijd up-to-date opgeleid. In het derde jaar loop je stage, waarna je in het vierde jaar afstudeert.

 

Profielen

In het 1e studiejaar maak je kennis met 4 profielen. Samen geven ze jou een beeld van de volledige breedte van het vakgebied ICT. De 4 profielen zijn toekomstvast. Dat wil zeggen dat de kennis die je opdoet in deze profielen als het ware je ‘gereedschapskist’ vormt voor de toekomst. 
De 4 profielen zijn: 

Specialisaties

Vanaf je 2e studiejaar maak je ook kennis met de specialisaties, die inspelen op de nieuwste ontwikkelingen in de ICT. Door onze intensieve samenwerking met ca. 100 gerenommeerde ICT-bedrijven in de regio kunnen wij steeds de meest recente ICT-ontwikkelingen volgen en hierop inspelen door nieuwe specialisaties aan te bieden. Zo ben jij er zeker van dat jouw ICT-opleiding steeds actueel is en goed aansluit op wat werkgevers van jou als afgestudeerd ICT’er verwachten.
De 7 specialisaties zijn op dit moment:

 

Engelstalige opleiding ICT en internationale sfeer

Als je wilt, kun je de bacheloropleiding HBO-ICT in het Engels volgen. Deze opleiding is toegankelijk voor buitenlandse studenten én Nederlandse studenten. Bovendien kun je internationaal stagelopen of een deel van je opleiding in het buitenland studeren. Per september 2017 starten we met 10 eerstejaars klassen. 
Meer weten? Surf dan naar de info over de Engelstalige opleiding