Keywords:
Education Market, ICT, Innovation, Engineering
Edu type:
Formal education
Location:
Multiple locations
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Je hebt bovenmatige interesse in ICT. Software ontwerpen of een app bouwen. Een organisatie helpen met digitale beveiliging. Advies geven aan bedrijven over de inzet van ICT. Een nieuw apparaat slim maken. De praktijkgerichte opleiding HBO-ICT aan de HAN in Arnhem en Nijmegen stoomt je er klaar voor. 

 

WAAROM KIES JE VOOR HBO-ICT AAN DE HAN?

Leren in teams staat centraal

Je staat er nooit alleen voor tijdens je studie HBO-ICT. Je leert samen met medestudenten. Wat je leert pas je praktisch toe!

 

Internationaal georiënteerd

Droom jij ervan een ICT’er te zijn op een mooie werkplek buiten Nederland? Deze studie kan je springplank zijn!

 

Praktisch onderzoek met informatica

Je bent bezig met onderzoek, maar je gaat ook echt aan de slag met projecten. Bijvoorbeeld hoe je robots intelligenter maakt.

 

Samen het beste uit je studie halen

Je krijgt persoonlijke begeleiding van ervaren docenten. Jouw ervaring en mening wordt gebruikt om je opleiding nog beter te maken.

 

Innovatieve leeromgeving

Je studeert in een aansprekende en innovatieve omgeving. Jouw mening staat centraal.

 

WAT KUN JE ALLEMAAL WORDEN?: BAANKANSEN HBO-ICT OPLEIDING

Slimme ICT-toepassingen bedenken die het leven een stuk aangenamer maken? Mensen helpen hun werk beter te doen met goed advies over digitale toepassingen? Een nieuwe app ontwerpen en maken? Een slim apparaat programmeren? Software en ICT zijn overal! Met de opleiding HBO-ICT kun je alle kanten op.

Jouw skills achter de computer zijn straks jaloersmakend, net als jouw ervaring met toepassing van ICT-oplossingen. Voor je het weet, heb je een uitdagende baan te pakken bij een interessante werkgever. Chill? Best wel! 

 

DIT HEB JIJ STRAKS IN HUIS: HBO-ICT OPLEIDING: WAT GA JE LEREN?

Als ICT'er bouw jij een brug tussen technologie en de gebruikers van toepassingen. Dat begint met eindgebruikers interviewen om op basis daarvan software te ontwikkelen. Een andere keer bouw, test en beheer je een informatiesysteem. Misschien ben je bezig met privacy en digitale veiligheid. Of je zet gewoon een vet lollige app in elkaar. Het kan allemaal aan bod komen in het werk van een ICT'er. Je leert onder meer:

  • Systeemspecificaties opstellen

  • Programmeren

  • Applicaties bouwen

  • Databases beheren

  • Webtechnologieën toepassen

  • Embedded software ontwikkelen

  • Bedrijfsprocessen analyseren

OPLEIDINGEN VERGELIJKEN: HBO-ICT IN CIJFERS

Hoe tevreden zijn studenten over HBO-ICT bij de HAN? Dat zie je in 1 oogopslag bij Studie in Cijfers. Vergelijk jouw opleiding met het landelijk gemiddelde en check wat interessante cijfers. Hoeveel procent haalt binnen 5 jaar zijn diploma, bijvoorbeeld?

 

Die cijfers kunnen jou helpen bij je studiekeuze. Stel, een opleiding heeft meer contacturen dan gemiddeld. Spreekt dat jou aan, of ga je juist liever zelfstandig aan het werk? Hoe meer je van een opleiding weet, hoe beter je een keuze kunt maken!

FaLang translation system by Faboba