Keywords:
ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Vlissingen
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2024
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Een serie bingewatchen op Netflix, een Tikkie sturen, even whatsappen of luisteren naar Spotify? Allemaal mogelijk dankzij ICT!

Leven in een connected wereld
We leven in een connected wereld waarin fysieke voorwerpen massaal worden gekoppeld aan het internet. Denk aan een bewakingscamera die een bericht stuurt naar je smartphone als er een persoon door je tuin loopt. Of aan AI (artificial intelligence) waarbij een zelflerend algoritme leert of het veilig is om een straat over te steken. ICT is het vakgebied dat deze ontwikkelingen mogelijk maakt en creëert.


Alles volgens de nieuwste technologieën en trends
Vaak wordt bij ICT aan programmeren en systeembeheer gedacht. Maar het is zoveel meer dan dat. Brainstorm over een goede softwareoplossing voor een klant, verzin een cloudoplossing, bouw een nieuwe applicatie, verzamel en interpreteer data om een bedrijf te adviseren of houd je bezig met cyber security. De mogelijkheden zijn eindeloos. Of je nou meer de business kant op wilt of juist de technische kant. Wij helpen je tijdens de opleiding te ontdekken welke richting het beste bij je past én we leren je alles volgens de nieuwste technologieën en trends


HBO-ICT: technologie, innovatie en creativiteit
Naast het ontwikkelen van je eigen vaardigheden, werk je veel in multidisciplinaire teams. Dit doen we agile. Niet: werken volgens die ene, beschreven perfecte aanpak. Wel: voldoen aan je klantvraag en deze snel, flexibel en samen met je team out-of-the-box op kunnen lossen. Eigenlijk zoals je dat straks gaat doen voor een bedrijf. Je kijkt hierbij niet alleen naar je projecten, maar ook naar je eigen ontwikkeling als professional. Wil jij graag werken in een van de meest innovatieve en toonaangevende sectoren van dit moment? En kick je op technologie, innovatie, creativiteit en wil je graag dingen bedenken, ontwikkelen of programmeren? Kies dan voor HBO-ICT aan de HZ!

 

Studieroutes

De opleiding HBO-ICT biedt 3 verschillende studieroutes aan:

  • Business IT Consultant (BIC) 
  • Software Engineer (SE) 
  • Data Scientist (DS)

Inhoud van de opleiding HBO-ICT

De eerste twee jaar van de opleiding is breed, zodat je naast een stevige basiskennis ontdekt welke richting het beste bij je past. Zo krijg je een goed idee welke mogelijkheden de opleiding HBO-ICT je biedt. Wij helpen je ontdekken wat je echt leuk vindt en waar je goed in bent.

 

Kies de richting die bij jou past

Bij de opleiding HBO-ICT aan de HZ leg je zelf het accent binnen het brede werkveld van ICT. Je krijgt alle ruimte om een route te kiezen die bij jou past. Ontwerp jij straks software? Of zet je data om naar bruikbare inzichten voor een bedrijf? Of ben je de brug tussen ICT-techniek, medewerkers en organisaties? En zie je de eindeloze businessmogelijkheden? Welke studieroute je ook kiest, jij kunt straks aan de slag in een van de meest innovatieve en toonaangevende sectoren: ICT!