Zoekwoorden:
ICT
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Vlissingen
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
6720 uur
Duur:
4 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Een serie kijken op Netflix, een Tikkie sturen, even whatsappen of inchecken met je OV-kaart? Allemaal mogelijk dankzij ICT! Bij ICT wordt vaak aan programmeren of systeembeheer gedacht. Maar het is zoveel meer dan dat. Brainstorm over een goede softwareoplossing voor een klant, verzin een cloudoplossing, bouw een nieuwe applicatie, verzamel en interpreteer data om een bedrijf te adviseren of houd je bezig met cyber security. De mogelijkheden zijn eindeloos. Of je nou meer de business kant op wilt of juist de technische kant. Wij helpen je tijdens de opleiding te ontdekken welke richting het beste bij je past én we leren je alles volgens de nieuwste technologieën.

 

 

Out-of the box met je team
Naast het ontwikkelen van je eigen vaardigheden, werk je veel in multidisciplinaire teams. Dit doen we agile. Niet: werken volgens die ene, beschreven perfecte aanpak. Wel: voldoen aan je klantvraag en deze snel, flexibel en samen met je team out-of-the-box op kunnen lossen. Eigenlijk zoals je dat straks gaat doen voor een bedrijf. Je kijkt hierbij niet alleen naar je projecten, maar ook naar je eigen ontwikkeling als professional.

 

Wil jij graag werken in een van de meest innovatieve en toonaangevende sectoren van dit moment? En kick je op technologie, innovatie, creativiteit en wil je graag dingen bedenken, ontwikkelen of programmeren? Kies dan voor HBO-ICT aan de HZ!

 

De eerste twee jaar van de opleiding is breed, zodat je naast een stevige basiskennis ontdekt welke richting het beste bij je past. Zo krijg je een goed idee welke mogelijkheden de opleiding HBO-ICT je biedt. Wij helpen je ontdekken wat je echt leuk vindt en waar je goed in bent.

 

In het derde jaar heb je de keuze uit drie specialisaties:

- Business IT Consultant (BIC)
- Data scientist (DS)
- Software Engineer (SE)

 

 

Na je opleiding

Je mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt werken in commerciële bedrijven zoals banken en verzekeraars, industriële bedrijven, ICT-bedrijven en start-ups. Ook in de non-profit sector zoals zorg, defensie en lokale overheden is veel vraag naar ICT’ers. Naar verwachting staan in Europa rond 2020 maar liefst 1 miljoen vacatures open.