Keywords:
Law
Edu type:
Formal education
Location:
Enschede
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2024
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Ben jij iemand die graag tot de bodem uitzoekt hoe het recht in elkaar steekt en wil je mensen wegwijs maken in deze wirwar van wetten en regels? Bij de opleiding HBO-Rechten van Saxion kom je in vier jaar tijd in aanraking met alle vormen van recht.

 

Internationaal karakter

Je verdiept je niet alleen in het Nederlands recht, maar ook in Duits (euregionaal) en internationaal recht. De kennis doe je op tijdens lessen, maar je gaat ook op buitenlandse excursies tijdens je studie Rechten.

 

Praktijkgerichte opleiding

Je maakt praktijkopdrachten en volgt gastcolleges van mensen uit het vak. Je leert van onze docenten die vaak nog steeds in de praktijk werken. Je werkt samen met advocaten, notarissen, gemeenten en andere regionale en nationale bedrijven.

 

Persoonlijke aandacht

Uit de Nationale Studenten Enquête van 2017 blijkt dat bijna tachtig procent van de studenten zeer tevreden is over de opleiding HBO-Rechten door de fijne sfeer, de goede roosters en de persoonlijke begeleiding.

 

Tijdens je studie HBO-Rechten

Als hbo-jurist leer je analyseren en communiceren, zodat je uiteindelijk goed kunt adviseren over de wetten en regels. Ook ben je onderzoekend, gedisciplineerd, nauwkeurig en ben je een aanpakker. In vier jaar tijd leg je tijdens de opleiding Rechten een stevige basis voor een juridische carrière. Je vergroot je kansen op een een goede baan, omdat je breed bent opgeleid.

 

Mogelijkheden na je studie HBO-Rechten

Als hbo-jurist ligt er een breed scala aan juridische beroepen binnen handbereik. Doordat je veel praktijkopdrachten doet bij de studie HBO-Rechten, sluit de opleiding goed aan bij je toekomstige baan. Jij houdt als expert altijd het belang van de maatschappij voor ogen. Daarom ben je na je opleiding inzetbaar bij veel soorten bedrijven.