Zoekwoorden:
Law
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Enschede
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
6720 uur
Duur:
4 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Ben jij iemand die graag tot de bodem uitzoekt hoe het recht in elkaar steekt en wil je dat graag in de praktijk brengen? Bij de opleiding HBO - Rechten van Saxion kom je in vier jaar tijd in aanraking met de aspecten van het recht.

 

 

De opleiding HBO - Rechten

Het recht speelt een grote rol in onze samenleving. Steeds vaker worden zaken vastgelegd in wetten of een andere regelgeving. Stoffige materie? Absoluut niet! Recht is spannend én heel dynamisch. Als HBO - Rechten student maak je de vertaalslag van het recht naar de praktijk en heb je een passie voor het rechtssysteem in zowel Nederland als in het buitenland. In vier jaar tijd leg je een stevig fundament voor een juridische startfunctie. Je vergroot je kansen op de arbeidsmarkt omdat je breed bent opgeleid voor de juridische wereld.

 

 

Wat leer je?

De opleiding HBO - Rechten is veelzijdig en actueel. Je komt niet alleen met het Nederlands recht in aanraking, maar ook met onderwerpen die in de EUREGIO (Nederlands-Duits grensgebied) aan de orde komen. Daarnaast leer je veel over internationaal recht. Je volgt colleges als straf-, privaat- en staatsrecht en krijgt diverse vaardigheidstrainingen, zodat je na het behalen van je diploma direct aan de slag kunt gaan. Gedurende de studie maak je excursies naar het buitenland met een juridisch tintje en krijg je gastcolleges van experts uit het werkveld.

 

 

Jouw toekomst

 

Je hebt een hands-on mentaliteit, maar laat ook graag je hersens kraken. Daarnaast ben je onderzoekend en gedisciplineerd ingesteld. Na de praktijkgerichte juridische opleiding kun je de theorie direct toepassen in de praktijk.

 

 

Beroepen in het HBO - Rechten werkveld

Na je studie ligt er een breed scala aan juridische beroepen in het vooruitzicht. Je houdt je bijvoorbeeld bezig met het opstellen of aanpassen van contracten, regelingen en juridische dossiers. Je kunt ook schade verhalen die iemand heeft geleden of een rechtszaak voorbereiden.

Na de studie HBO - Rechten kun je bijvoorbeeld aan de slag gaan als:

  • schadebehandelaar bij een verzekeringsmaatschappij;
  • (internationaal) bedrijvenadviseur bij de Kamer van Koophandel;
  • hbo-jurist bij een rechtbank;
  • of als medewerker faillissementsrecht bij een advocatenbureau.

 

Bij welke bedrijven kun je werken?

Je werkt als medewerker/adviseur bij bijvoorbeeld gemeenten, provincies of een ministerie, rechtsbijstandsverzekeraars, juridisch adviesbureaus, notariskantoren, advocatenkantoren of bij de rechterlijke macht.

 

Doorstuderen na de studie HBO - Rechten?

Wil je doorstuderen na de studie HBO - Rechten? Dat kan! Je kunt doorstromen naar de universitaire opleiding Nederlands Recht (de regels betreft de toelating verschillen per universiteit).

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).