Zoekwoorden:
Law
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Enschede
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
6720 uur
Duur:
4 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Wijs mensen de weg in de wereld van wetten en regels

Ben jij iemand die graag tot de bodem uitzoekt hoe het recht in elkaar steekt en wil je mensen wegwijs maken in deze wirwar van wetten en regels? Bij de opleiding HBO-Rechten van Saxion kom je in vier jaar tijd in aanraking met alle vormen van recht.

 

Internationaal karakter

Je verdiept je niet alleen in het Nederlands recht, maar ook in Duits (euregionaal) en internationaal recht. De kennis doe je op tijdens lessen, maar je gaat ook op buitenlandse excursies.

 

Praktijkgerichte opleiding

Je maakt praktijkopdrachten en volgt gastcolleges van mensen uit het vak. Je leert van onze docenten die vaak nog steeds in de praktijk werken. Je werkt samen met advocaten, notarissen, gemeenten en andere regionale en nationale bedrijven.

 

Persoonlijke aandacht

Uit de Nationale Studenten Enquête van 2017 blijkt dat bijna tachtig procent van de studenten zeer tevreden is over de opleiding HBO-Rechten door de fijne sfeer, de goede roosters en de persoonlijke begeleiding.

 

Tijdens je studie

Als hbo-jurist leer je analyseren en communiceren, zodat je uiteindelijk goed kunt adviseren over de wetten en regels. Ook ben je onderzoekend, gedisciplineerd, nauwkeurig en ben je een aanpakker. In vier jaar tijd leg je een stevige basis voor een juridische carrière. Je vergroot je kansen op een een goede baan, omdat je breed bent opgeleid.

Mogelijkheden na je studie

Als hbo-jurist ligt er een breed scala aan juridische beroepen binnen handbereik. Doordat je veel praktijkopdrachten doet bij HBO-Rechten, sluit de opleiding goed aan bij je toekomstige baan. Jij houdt als expert altijd het belang van de maatschappij voor ogen. Daarom ben je na je opleiding inzetbaar bij veel soorten bedrijven.