Keywords:
Education Market, ICT, Cyber Security
Edu type:
Formal education
Location:
Heerlen
Education:
Associate degree (EQF 5)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Wil je handige apps ontwikkelen of leren programmeren? Wil jij een praktijkgerichte opleiding volgen? Zie jij een baan als Web- en App developer of Cloud Automation Specialist wel zitten? Óf twijfel je nog of de 4-jarige bachelor opleiding wel bij jou past? Dan is de Ad-ICT iets voor jou! 

 

Als je de opleiding hebt afgerond, ontvang je het diploma Associate degree ICT. De Associate degree is een van de ICT-opleidingen bij Zuyd. Je hebt dan een diploma tussen mbo-4 en HBO bachelorniveau in. Na het afronden van de opleiding Ad-ICT kun je alsnog doorstromen naar de opleiding HBO-ICT. 

 

Wat ga je leren

Je leert om ICT-systemen te bouwen, te beheren en te verbeteren. In het eerste half jaar leer je de basis van het programmeren, aan welke eisen een applicatie moet voldoen en hoe je test of software werkt. Halverwege het eerste jaar kies je een specialisatie: 

  • Cloud Automation Engineer

Verschil met HBO-ICT

  • ICT (Ad) is een opleiding van 2 jaar. De bachelor HBO-ICT is een opleiding van 4 jaar.
  • ICT (Ad) leidt op voor specifieke beroepen, de bachelor opleiding is breder.
  • ICT (Ad) is praktischer en er is minder aandacht voor onderzoek dan bij HBO-ICT. 
  • Bij ICT (Ad) kies je na een half jaar voor een specialisatie. Bij de bachelor ga je je pas na het eerste jaar specialiseren.

Bij de opleiding ICT (Ad) ligt de focus op het maken en beheren van systemen. Je schrijft software en je programmeert binnen ontwerp dat al vaststaat. Wil jij zelf ontwerpen maken en bedenken, onderzoek doen en bedrijven adviseren over verbeteringen binnen hun systemen? Dan past HBO-ICT bij jou. Je kunt na je afstuderen instromen bij HBO-ICT. 

 

Hoe ziet je week eruit?

Je hebt ongeveer 15 uur per week les. In de weken waarin je werkt aan een praktijkopdracht heb je minder lesuren en besteed je meer tijd aan zelfstudie en werken in een groepje aan een project. Je bent ongeveer 40 uur per week met je studie bezig.

Vanaf het eerste blok werk je aan praktijkopdrachten die als casus zijn ingestuurd door bedrijven in de regio. Je bedenkt samen met andere studenten oplossingen voor een bedrijfsprobleem. Het is daarbij belangrijk dat je achterhaalt en begrijpt wat de klant precies wil en hoe jouw ICT-oplossing een bedrijf helpt. We besteden daarom veel aandacht aan het ontwikkelen van vaardigheden zoals samenwerken, communiceren, presenteren, klantgericht werken, projectmanagement en interviewen.

De opleiding is persoonlijk en kleinschalig. Je krijgt een persoonlijke studieloopbaanbegeleider (SLB’er) toegewezen die jou tijdens je studie begeleidt. Je kunt bij je SLB’er terecht voor vragen over je studie. Voor je stage- en afstudeeropdracht krijg je een aparte begeleider.