Keywords:
Education Market, ICT, Cyber Security
Edu type:
Formal education
Location:
Heerlen
Education:
Associate degree (EQF 5)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Technologie is overal. Ga jij nieuwe, handige apps ontwikkelen? Wil jij van hacken je beroep maken en je inzetten tegen cybercrime? Help jij de politie om daders digitaal op te sporen? Of wil je bedrijven adviseren over de nieuwste ICT-oplossingen? Met de opleiding ICT kun je verschillende kanten op.  Als je de opleiding hebt afgerond, ontvang je het diploma Associate degree. Je hebt dan een diploma tussen mbo-4 en hbo-bachelorniveau in.

 

Wat ga je leren

Je leert om ICT-systemen te bouwen, te beheren en te verbeteren. In het eerste half jaar leer je de basis van het programmeren, aan welke eisen een applicatie moet voldoen en hoe je test of software werkt. Halverwege het eerste jaar kies je een specialisatie: 

 

Verschil met HBO-ICT

Bij de opleiding ICT (Ad) ligt de focus op het maken en beheren van systemen. Je schrijft software en je programmeert binnen ontwerp dat al vaststaat. Wil jij zelf ontwerpen maken en bedenken, onderzoek doen en bedrijven adviseren over verbeteringen binnen hun systemen? Dan past HBO-ICT bij jou. Je kunt na je afstuderen instromen bij HBO-ICT. 

  • ICT (Ad) is een opleiding van 2 jaar. De bachelor HBO-ICT is een opleiding van 4 jaar.
  • ICT (Ad) leidt op voor specifieke beroepen, de bachelor opleiding is breder.
  • ICT (Ad) is praktischer en er is minder aandacht voor onderzoek dan bij HBO-ICT. 
  • Bij ICT (Ad) kies je na een half jaar voor een specialisatie. Bij de bachelor kies je na het eerste jaar.

 

Klik hier voor meer informatie.