Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Arnhem
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Dit kun je doen na je studie
Als Expert IT systems and devices ben je bij een bedrijf vaak de contactpersoon op ICT-gebied oftewel ICT-beheerder. Je helpt gebruikers apparatuur te installeren en te gebruiken, lost storingen op en beheert de infrastructuur en applicaties. Daarnaast houdt de expert IT systems and devices zich bezig met het beveiligen van informatiesystemen en heb je een rol bij het bespreken van wensen van opdrachtgevers en vertaal je dit naar aanpassingen of vernieuwingen in de IT infrastructuur of applicaties. Je wordt ingezet in verschillende bedrijven in alle mogelijke sectoren van de economie. Je hebt oog voor de organisatie waar je voor werkt, hebt een helikopterview en kunt goed delegeren. Je werkt vaak samen met collega’s in projectteams, en hebt de verantwoordelijkheid voor het goed functioneren van de IT infrastructuur en apparatuur en het ondersteunen van gebruikers.

 

 

Wat leer je tijdens je opleiding?

Je leert alles wat je nodig hebt om je beroep uit te kunnen oefenen. Dan gaat het dus om veel beroepsspecifieke kennis en vaardigheden. Je krijgt ook vakken die niet direct met een opleiding of beroep te maken hebben, maar die je wel nodig hebt voor je diploma. Denk aan Nederlands, Rekenen, Engels (niveau 4) en Loopbaan & Burgerschap.

 

Als ICT-beheerder krijg je steeds meer te maken met koppelingen tussen diverse netwerken, informatie- en mediasystemen. Het kan gaan om heel grote of kleinere informatiesysteem. Denk aan het ontwikkelen van een compleet informatiesysteem voor een afdeling binnen een organisatie of aan het volledig inrichten van een specifieke werkplek. Uiteraard gaat het dan om ICT-gerelateerde apparatuur zoals netwerken, servers, (mobiele) telefoons, werkstations, tablets, et cetera.

 

Als ICT-beheerder heb je brede kennis van wat er in het bedrijf speelt en hoe dat de ontwikkeling van informatiesystemen beïnvloedt. Je adviseert en werkt samen in multidisciplinaire teams.

 

Welke onderdelen volg je, die helemaal gericht zijn op jouw latere beroep?

- MOS (Microsoft Office Specialist),
- Cisco Networking Academy CCNA Introduction to Networking en CCNA Routing en Switching Essentials
- Cisco NDG Linux Essentials en NDG LPIC1-101
- Microsoft Windows 8/Windows 10 en Windows Server 2012

 

De informatiesysteem waarop je je richt, hebben een hardware-, software- en een menselijke component. Zo kan een netwerk-/media-infrastructuur een onderdeel zijn van het totale informatiesysteem, maar het kan ook uit losse onderdelen bestaan zoals mobile devices, smartphones en tablets die wel of niet deel uitmaken van een netwerk-/media-infrastructuur. In een servicedeskomgeving houd je als ICT-beheerder het overzicht: verlopen alle processen, werkzaamheden en procedures goed?

 

De aangeboden ICT-onderdelen zijn oa:

- ServiceDesk/ITIL
- Virtualisatie (HyperV/Citrix)
- Micosoft Exchange

 

De opleiding bevat diverse landelijke certificeringen op het gebied van hardware, software (besturingssystemen en standaardapplicaties) en netwerken. Je kunt tijdens de opleiding bovendien nog extra zaken leren voor je beroep via keuzedelen. Als je zo’n keuzedeel goed afsluit, komt dat apart op het diploma te staan. Het vergroot je arbeidsmarktkansen en het vergemakkelijkt de doorstroom naar een vervolgstudie.