Keywords:
Information Management, Cyber, Education Market
Edu type:
Formal education
Location:
Amsterdam
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Hoe haal je uit heel veel Google-resultaten de juiste, bruikbare informatie? Welke taken kunnen robots van mensen overnemen in de gezondheidszorg? Hoe zorg je er voor dat een app intuïtief werkt? Hoe implementeer je succesvol een nieuw ICT-systeem bij een bedrijf? Dit soort vragen komt bij Informatiekunde aan de orde.


Waar gaat Informatiekunde over?
Informatiekunde is een multidisciplinaire opleiding waarin aspecten van bedrijfs- kunde, psychologie, communicatie, nieuwe media en ICT samenkomen. Tijdens de opleiding leer je kritisch te denken en verbanden te leggen tussen deze verschillende vakgebieden. Je onderzoekt hoe mensen waarnemen, communiceren en technologie gebruiken. Ook kijk je naar de manier waarop bedrijven en organisaties omgaan met grote hoeveelheden informatie. Zo leer je nieuwe ICT-toepassingen bedenken, ontwikkelen en implementeren. Als informatiekundige vertaal jij de wensen van de gebruiker naar ICT-toepassingen.


Waarom Informatiekunde aan de UvA?
- Je leert het vak vanuit een multidisciplinaire aanpak: aspecten uit technologie, bedrijfskunde en sociale wetenschappen komen in verschillende vakken samen.
- Actuele onderwerpen als data science en het ontwerpen van informatiesystemen krijgen veel aandacht in de opleiding. Je leert ook technieken uit de kunstmatige intelligentie gebruiken.
- Je leert zelf applicaties, systemen en gebruikersvriendelijke interfaces te ontwerpen. Hiervoor heb je geen programmeerervaring nodig. Die krijg je in de opleiding.
- Je werkt veel samen in projectvorm en leert zo hoe je theoretische kennis kunt toepassen in een specifieke casus. Docenten Informatiekunde werken veel samen met het bedrijfsleven, overheidsinstanties en onderzoeksinstituten in binnen- en buitenland. Ze spelen een grote rol in de nieuwste ontwikkelingen en hebben een groot (internationaal) netwerk.


Informatiekunde iets voor jou?
Lijkt het ontwikkelen van bruikbare informatiesystemen en technologische hulpmiddelen jou interessant, vind je het uitdagend om maatschappelijke problemen op te lossen en heb je uiteenlopende interesses, dan is Informatiekunde misschien iets voor jou. Daarnaast heb je:
- een vwo diploma (alle profielen) met wiskunde A of B
- een voldoende of meer voor Engels op de middelbare school, waardoor je academische, Engelstalige literatuur kunt lezen
Kom eens langs op het Science Park voor een Bachelordag of om mee te lopen met een student!


Verschil Informatiekunde, Informatica en Kunstmatige intelligentie
Weet jij nog niet of je Informatiekunde, Informatica of Kunstmatige intelligentie wilt studeren? Bekijk het overzicht met de verschillen tussen de opleidingen.

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).