Keywords:
Experts, Safety & Security
Edu type:
Formal education
Location:
Leiden, Online
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
any time
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

WORD VEILIGHEIDSDESKUNDIGE IN EEN DYNAMISCH WERKVELD
Onze samenleving wordt steeds complexer. Door mondiale, politieke en technologische ontwikkelingen nemen bedreigingen voor de veiligheid en leefbaarheid toe. Tijdens HBO Integrale veiligheid verdiep jij je in deze veiligheidsproblematiek en leer je hoe je de samenleving een stukje veiliger maakt. Hierbij staan een integrale aanpak en het samenwerken van verschillende partijen centraal. Je verdiept je onder andere in veiligheidsbeleid, digitale veiligheid en criminologie. Met deze erkende opleiding word je klaargestoomd tot een echte veiligheidsprofessional!

 

 

JAAR 1

In je eerste studiejaar van de opleiding HBO Integrale veiligheid oriënteer je je op het vakgebied van Integrale Veiligheid. Je maakt kennis met het concept sociaal maatschappelijke veiligheid en volgt algemene vakken die je helpen bij projectmanagement en bestuur.

 

 

JAAR 2

Het tweede jaar van de opleiding staat in het teken van het uitbreiden en verdiepen van je kennis. Je leert over fysieke veiligheid, maatschappelijk integriteit en crisismanagement, maar bijvoorbeeld ook over criminologie.

 

 

JAAR 3

Tijdens het derde jaar van de opleiding Integrale veiligheid volg je verschillende vakken en kies je een specialisatie. Je kunt kiezen tussen de minoren Veiligheid in de publieke en private sector, Arbeidsveiligheid en Criminologie. Ook loop je stage en schrijf je een scriptie.

 

 

TOELATINGSEISEN
Je kunt direct starten met de opleiding HBO Bachelor Integrale veiligheid als je een van de volgende diploma's hebt:

- havo-diploma
- vwo-diploma
- mbo-diploma (niveau 4)
- 21+ toets behaald

 

 

WAT KUN JE NA DE OPLEIDING HBO INTEGRALE VEILIGHEID?
Na de opleiding Integrale veiligheid heb jij een brede visie ontwikkeld op het gebied van veiligheidsproblematiek, -beleid en -zorg. Jij weet hoe je met hedendaagse bedreigingen om moet gaan en kunt veiligheidsproblemen integraal benaderen. Met jouw kennis en vaardigheden kun je bijvoorbeeld aan de slag als of bij:

- Politie

- Preventiemedewerker

- Risk manager

- Veiligheidsadviseur