Keywords:
Experts, Safety & Security
Edu type:
Formal education
Location:
Leiden, Online
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
any time
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

WORD VEILIGHEIDSDESKUNDIGE IN EEN DYNAMISCH WERKVELD

Onze samenleving wordt steeds complexer. Door mondiale, politieke en technologische ontwikkelingen nemen bedreigingen voor de veiligheid en leefbaarheid toe. Tijdens HBO Integrale veiligheid verdiep jij je in deze veiligheidsproblematiek en leer je hoe je de samenleving een stukje veiliger maakt. Hierbij staan een integrale aanpak en het samenwerken van verschillende partijen centraal. Je verdiept je onder andere in veiligheidsbeleid, digitale veiligheid en criminologie. Met deze erkende opleiding word je klaargestoomd tot een echte veiligheidsprofessional!

 

HOE IS DEZE OPLEIDING OPGEBOUWD?

Bij de opleiding HBO Bachelor Integrale veiligheid kun je EC's halen. EC's zijn studiepunten volgens de Europese standaard (ECTS: European Credit Transfer System). De gemiddelde studielast is 60 EC's per jaar, maar bij NTI kun je dat flexibel indelen. In het studieprogramma hieronder kun je zien hoe de jaren zijn opgebouwd en hoe de EC's zijn verdeeld.

 

HET STUDIEPROGRAMMA

HBO BACHELOR INTEGRALE VEILIGHEID 9249

 

JAAR 1

In je eerste studiejaar van de opleiding HBO Integrale veiligheid oriënteer je je op het vakgebied van Integrale Veiligheid. Je maakt kennis met het concept sociaal maatschappelijke veiligheid en volgt algemene vakken die je helpen bij projectmanagement en bestuur.

 

JAAR 2

Het tweede jaar van de opleiding staat in het teken van het uitbreiden en verdiepen van je kennis. Je leert over fysieke veiligheid, maatschappelijk integriteit en crisismanagement, maar bijvoorbeeld ook over criminologie.

 

JAAR 3/4

Tijdens het derde jaar van de opleiding Integrale veiligheid volg je verschillende vakken en kies je een specialisatie. Je kunt kiezen tussen de minoren Veiligheid in de publieke en private sector, Arbeidsveiligheid en Criminologie. Ook loop je stage en schrijf je een scriptie.

 

WAT KUN JE NOG MEER VERWACHTEN

Kies jouw specialisatie in het derde jaar van HBO Integrale veiligheid:

  • Criminologie: leer criminologische verschijnselen kennen, ontdek hoe je criminaliteit kunt voorkomen en verdiep je in cybercrime.

  • Veiligheid in de publieke en private sector: zorg voor veiligheid in de samenleving (publieke sector) door bijvoorbeeld terrorisme of milieurampen in kaart te brengen bij een overheidsorganisatie, en voor veiligheid in bijvoorbeeld grote industriële organisaties, de bankensector, havens of vliegvelden (private sector).

  • Arbeidsveiligheid: bescherm de gezondheid van personeel én bedrijfsbelangen en leer risico's beheersen.

4 praktijkbijeenkomsten per studiejaar

Tijdens interessante praktijkbijeenkomsten verspreid over de opleiding Veiligheidskunde krijg je van topdocenten meer uitleg over de theorie. Ook leer je samen met medestudenten vaardigheden die je later nodig hebt.

 

Innovatieve en gepersonaliseerde online leeromgeving

 

In een online leeromgeving volg je Webinars en krijg je kennisclips, lesmateriaal en opdrachten. Bekijk meer over de online leeromgeving.

 

ERKENDE KWALITEIT

De opleiding HBO Integrale veiligheid van NTI heeft een zeer positief eindoordeel gekregen van de NVAO, dé onafhankelijke organisatie die de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen waarborgt. Zo zegt de NVAO dat er “sprake is van een goed op de doelgroep toegesneden, flexibel programma” en dat het docententeam "deskundig, betrokken en enthousiast” is. Lees de volledige NVAO-beoordeling. 

 

TOELATING

TOELATINGSEISEN

Je kunt direct starten met de opleiding HBO Bachelor Integrale veiligheid als je een van de volgende diploma's hebt:

  • havo-diploma
  • vwo-diploma
  • mbo-diploma (niveau 4)
  • 21+ toets behaald

Voldoe jij aan één van deze eisen?

NIET DE JUISTE DIPLOMA'S, WEL OUDER DAN 21?

Dan kun je de 21+ toets doen. Als je deze haalt kun je direct starten met een hbo-opleiding van NTI. Lees meer over deze toets.

MET VRIJSTELLINGEN STUDEER JE SNELLER

Als je in aanmerking komt voor vrijstellingen, kun je sneller door de opleiding heen. Daarnaast ontvang je dan een korting van € 12,50 per EC-punt op het lesgeld. Lees hier meer over vrijstellingen.

 

STAGE

STAGEDUUR

Tijdens HBO Integrale veiligheid loop je stage. Zo ervaar je hoe het is om als veiligheidsdeskundige te werken. Je bent voor deze opleiding 840 uur met de stage bezig. 700 uur doe je ervaring op in de praktijk. De overige uren werk je aan je verslag. Je wordt vanuit NTI begeleid door een stageadviseur.

 

STAGEPLAATS

Je mag je stageplaats zelf uitkiezen. Om je te helpen, hebben we een exclusieve overeenkomst met Het Stage Instituut. Heb je al een baan in het vakgebied? Dan kun je deze voordragen als stageplaats. We kijken dan nog wel of deze goed bij de opleiding Veiligheidskunde past.

Stage lopen hoeft pas vanaf je derde jaar, je hebt dus nog even tijd om een stageplek te zoeken! Mocht dit door bijvoorbeeld tijdgebrek ook de komende jaren niet lukken, dan raden wij je aan om voor een hbo-programma te kiezen.

 

EXAMEN

WETTELIJK ERKEND HBO-GETUIGSCHRIFT INTEGRALE VEILIGHEID

HBO Integrale veiligheid van Hogeschool NTI is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de kwaliteitseisen van het Ministerie van OCW. Na afronding van de opleiding ontvang je het wettelijk erkende hbo-getuigschrift Integrale veiligheid. Je mag je dan Bachelor of Arts noemen. Zo ben je verzekerd van de beste kwaliteit en een internationale erkenning.

 

STUDIEDUUR & LESGELD

JE BETAALT ALLEEN DE EERSTE 3 JAAR LESGELD EN EXAMENKOSTEN

Bacheloropleidingen hebben een wettelijke duur van 4 jaar. Bij NTI hanteren we een all-in concept waarbij je alleen lesgeld en examenkosten betaalt. Deze betaal je alleen in de eerste drie studiejaren. Je kunt ook meer tijd nemen voor je studie, bij NTI kun je tot 6 jaar over je studie doen zonder dat er extra kosten in rekening worden gebracht.