Zoekwoorden:
Experts, Safety & Security
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Leiden, Online
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
elk moment
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Word veiligheidsdeskundige in een dynamisch werkveld

Onze samenleving wordt steeds complexer. Door mondiale, politieke en technologische ontwikkelingen nemen bedreigingen voor de veiligheid en leefbaarheid toe. Tijdens HBO Integrale veiligheid verdiep jij je in deze veiligheidsproblematiek en leer je hoe je de samenleving een stukje veiliger maakt. Hierbij staan een integrale aanpak en het samenwerken van verschillende partijen centraal. Je verdiept je onder andere in veiligheidsbeleid, digitale veiligheid en criminologie. Met deze erkende opleiding word je klaargestoomd tot een echte veiligheidsprofessional!

 

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

Bij de opleiding HBO Bachelor Integrale veiligheid kun je EC's halen. EC's zijn studiepunten volgens de Europese standaard (ECTS: European Credit Transfer System). De gemiddelde studielast is 60 EC's per jaar, maar bij NTI kun je dat flexibel indelen. In het studieprogramma hieronder kun je zien hoe de jaren zijn opgebouwd en hoe de EC's zijn verdeeld.

 

Wat kun je nog meer verwachten

Kies jouw specialisatie in het derde jaar van HBO Integrale veiligheid:

  • Criminologie: leer criminologische verschijnselen kennen, ontdek hoe je criminaliteit kunt voorkomen en verdiep je in cybercrime.
  • Veiligheid in de publieke en private sector: zorg voor veiligheid in de samenleving (publieke sector) door bijvoorbeeld terrorisme of milieurampen in kaart te brengen bij een overheidsorganisatie, en voor veiligheid in bijvoorbeeld grote industriële organisaties, de bankensector, havens of vliegvelden (private sector).
  • Arbeidsveiligheid: bescherm de gezondheid van personeel én bedrijfsbelangen en leer risico's beheersen.

4 praktijkbijeenkomsten per studiejaar

Tijdens interessante praktijkbijeenkomsten verspreid over de opleiding Veiligheidskunde krijg je van topdocenten meer uitleg over de theorie. Ook leer je samen met medestudenten vaardigheden die je later nodig hebt.

 

Innovatieve en gepersonaliseerde online leeromgeving

In een online leeromgeving volg je Webinars en krijg je kennisclips, lesmateriaal en opdrachten.

 

Erkende kwaliteit

De opleiding HBO Integrale veiligheid van NTI heeft een zeer positief eindoordeel gekregen van de NVAO, dé onafhankelijke organisatie die de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen waarborgt. Zo zegt de NVAO dat er “sprake is van een goed op de doelgroep toegesneden, flexibel programma” en dat het docententeam "deskundig, betrokken en enthousiast” is.