Keywords:
Security, Information Security, Security Consultant, Information Security Management, Auditing, Information Management, information technology, IT Audit
Edu type:
Course or training
Location:
Multiple locations, Online
Education:
Associate degree (EQF 5), MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
02/09/2024
Study Load:
55 hrs
Duration:
5 days
More information

Description:

Tijdens de CQI IRCA-erkende training Lead auditor ISO 27001 leert u hoe u als lead auditor ISO 27001 aan de slag kunt gaan. De training bestaat voor een groot deel uit praktische oefeningen en rollenspellen. Hierbij wordt ruim aandacht besteed aan communicatieve vaardigheden, audit-, interview- en steekproeftechnieken en het formuleren van duidelijke rapportages.

 

Als lead auditor is het belangrijk om het gehele auditproces te kunnen managen. Daarom wordt er tijdens de training voldoende aandacht besteed aan alle stappen in het interne/externe auditproces en het beheersen hiervan. Verder wordt de interpretatie van de eisen van de ISO 27001 ook behandeld.

 

Gedurende de training wordt u op een aantal aspecten beoordeeld namelijk: de te maken opdrachten, oefeningen (zoals het auditrollenspel), tijdsmanagement en actieve deelname. De training wordt op vrijdag afgesloten met een schriftelijk examen.

 

Deze training wordt gegeven in samenwerking met DNV.

 

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor:

  • Information Technology Managers
  • Information Security Managers en beheerders
  • Risk Managers
  • Kwaliteit Officers
  • Informatiebeveiliging consultants en auditors met voorkennis van de ISO 27001-norm.

Voorkennis

Voor deze training heeft u praktijkkennis én ervaring met managementsystemen nodig.  Daarnaast is het belangrijk dat u kennis heeft van de inhoud van ISO 27001 norm. Het niveau van deze cursus is mbo/hbo.

 

Cursusmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de cursus het cursusmateriaal via onze portal. Het cursusmateriaal is Nederlandstalig en de voertaal tijdens de cursus is Nederlands. Wanneer er een boek is inbegrepen bij het cursusmateriaal ontvangt u deze op de eerste lesdag.

 

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

  • Het trainingsmateriaal, inclusief de gebruikte slides en de door het NEN uitgegeven ISO/IEC 27001:2017-norm.
  • CQI-IRCA ISO 27001-examen
  • Een heerlijke lunch, indien klassikaal

BTW-vrij factureren

Het is ook mogelijk deze opleiding btw-vrij te factureren, geef dit aan op het inschrijfformulier wanneer dit wenselijk is.