Zoekwoorden:
Security, Information Security, Security Consultant, Information Security Management, Auditing, Information Management, information technology, IT Audit
Edu type:
Cursus of training
Locatie:
Meerdere locaties
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
26/10/2020
Studielast:
60 uur
Duur:
5 dagen
Meer informatie

Beschrijving:

Tijdens de CQI IRCA-erkende training Lead auditor ISO 27001 leert u hoe u als lead auditor ISO 27001 aan de slag kunt gaan. De training bestaat voor een groot deel uit praktische oefeningen en rollenspellen, waarbij ruim aandacht wordt besteed aan communicatieve vaardigheden, audit- en interview- en steekproeftechnieken en het formuleren van duidelijke rapportages.

Als lead auditor is het belangrijk om het gehele auditproces te kunnen managen. Daarom wordt er tijdens de training voldoende aandacht besteed aan alle stappen in het interne/externe auditproces en het beheersen hiervan. Verder wordt de interpretatie van de eisen van de ISO 27001 ook behandeld.

Gedurende de training wordt u op een aantal aspecten beoordeeld; de te maken opdrachten, oefeningen, zoals het auditrollenspel, tijdsmanagement en actieve deelname. De training wordt op vrijdag afgesloten met een schriftelijk examen.

Deze training wordt gegeven in samenwerking met DNV-GL.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor Information Technology Managers, Information Security Managers en beheerders, Risk Managers, Kwaliteit Officers, Informatiebeveiliging consultants en auditors met voorkennis van de ISO 27001-norm.

Voorkennis

Voor deze training heeft u praktijkkennis én ervaring met managementsystemen nodig.  Daarnaast is het belangrijk dat u kennis heeft van de inhoud van ISO 27001 norm. Een goede voorbereiding hierop is de training Normkennis ISO 27001. Het niveau van deze cursus is MBO/HBO.

Cursusmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de training het trainingsmateriaal in onze Student portal.

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

  • Het trainingsmateriaal, inclusief de gebruikte slides en de door het NEN uitgegeven ISO/IEC 27001:2017-norm.
  • CQI-IRCA ISO 27001-examen
  • Een heerlijke lunch