Keywords:
Information Security
Edu type:
Formal education
Location:
Utrecht
Edu level:
Master (EQF 7)
Start date:
01/09/2018
Study load:
1680 hrs
Duration:
2 Years
More information

Description:

U bent op zoek naar actuele kennis van het ICT-vakgebied? U wilt actuele theorieën direct kunnen toepassen in uw organisatie? U wilt in kunnen spelen op gebruikerswensen, marktontwikkelingen, wetgeving en organisatieverbeteringen? U wilt zich ontwikkelen tot een strategische businesspartner? Dan biedt de Master of Informatics u precies de kennis, vaardigheden en inzichten die u zoekt. De opleiding besteedt aandacht aan organisatie, strategie, informatiemanagement, architectuur, procesinnovaties en verandering.

 

De Master of Informatics behandelt de afstemming tussen de organisatie en de ICT en geeft u een volledig inzicht hoe nieuwe ontwikkelingen snel en effectief ingebed kunnen worden in uw werkomgeving. U maakt zich de vereiste vaktechnische (advies)vaardigheden eigen en bereidt zich optimaal voor op een carrièrestap. U leert denken en werken vanuit de bedrijfsprocessen en vanuit die achtergrond keuzes te maken over de inzet van IT. 

De Master of Informatics kent twee specialisaties:

  • Business Information Management
  • Business & IT-architectuur 

Post-hbo-opleidingen en mastermodules 

Door de modulaire opbouw kunt u in uw eigen tempo studeren. Tevens kunt u na iedere mastermodule besluiten om verder te studeren op weg naar uw post-hbo- of masterdiploma. De volgende post-hbo-opleidingen zijn onderdeel van de Master of Informatics:

 

Leerlijnen 

De masteropleiding is georganiseerd rondom drie leerlijnen.

 

1 - Inhoudelijke leerlijn

De inhoudelijke leerlijn bestaat uit zeven mastermodules. Vijf generieke modules en twee keuzemodules die afhankelijk zijn van de gekozen richting (Architectuur of Informatiemanagement).

Generieke modules:

Keuzemodules:

2 - Persoonlijke vaardigheden

Deze leerlijn bestaat uit drie onderdelen:

  • workshops Consultancy en Personal skills
  • coaching
  • internationale studiereis

3 - Onderzoeksleerlijn

Deze leerlijn bestaat uit drie onderdelen:

  • workshop Applied Research
  • methoden en technieken voor onderzoek
  • thesis

 

 

Programma

Eerste jaar

Het eerste jaar van het programma volgt u vier masterclasses. De modules Onderzoeksvaardigheden en Consultancy & Personal Skills volgt u tijdens de hele studie. In het eerste jaar krijgt u ook een persoonlijke coach.

Tweede jaar

Het tweede jaar bestaat uit twee masterclasses. In deze fase werkt u aan uw thesis, hierin bewijst u dat u de beoogde competenties daadwerkelijk beheerst. Voor uw thesis werkt u aan een onderzoeksproject voor een opdrachtgever in uw eigen werkomgeving of elders. U krijgt ondersteuning bij u thesis door middel van onderzoeksvaardigheden. Ook in het tweede jaar volgt u Consultancy &Personal Skills en krijgt u coaching.

 

Vakken

Hieronder staat een overzicht van de vakken of download de pdf met het schema.