Zoekwoorden:
Information Security
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Utrecht
Opleiding:
Master (EQF 7)
Start datum:
unknown
Studielast:
3360 uur
Duur:
2 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

U bent op zoek naar actuele kennis van het ICT-vakgebied? U wilt actuele theorieën direct kunnen toepassen in uw organisatie? U wilt in kunnen spelen op gebruikerswensen, marktontwikkelingen, wetgeving en organisatieverbeteringen? U wilt zich ontwikkelen tot een strategische businesspartner? Dan biedt de Master of Informatics u precies de kennis, vaardigheden en inzichten die u zoekt. De opleiding besteedt aandacht aan organisatie, strategie, informatiemanagement, architectuur, procesinnovaties en verandering.

 

De Master of Informatics behandelt de afstemming tussen de organisatie en de ICT en geeft u een volledig inzicht hoe nieuwe ontwikkelingen snel en effectief ingebed kunnen worden in uw werkomgeving. U maakt zich de vereiste vaktechnische (advies)vaardigheden eigen en bereidt zich optimaal voor op een carrièrestap. U leert denken en werken vanuit de bedrijfsprocessen en vanuit die achtergrond keuzes te maken over de inzet van IT. 

De Master of Informatics kent twee specialisaties:

  • Business Information Management
  • Business & IT-architectuur 

Post-hbo-opleidingen en mastermodules 

Door de modulaire opbouw kunt u in uw eigen tempo studeren. Tevens kunt u na iedere mastermodule besluiten om verder te studeren op weg naar uw post-hbo- of masterdiploma. De volgende post-hbo-opleidingen zijn onderdeel van de Master of Informatics:

 

Leerlijnen 

De masteropleiding is georganiseerd rondom drie leerlijnen.

 

1 - Inhoudelijke leerlijn

De inhoudelijke leerlijn bestaat uit zeven mastermodules. Vijf generieke modules en twee keuzemodules die afhankelijk zijn van de gekozen richting (Architectuur of Informatiemanagement).

Generieke modules:

Keuzemodules:

2 - Persoonlijke vaardigheden

Deze leerlijn bestaat uit drie onderdelen:

  • workshops Consultancy en Personal skills
  • coaching
  • internationale studiereis

3 - Onderzoeksleerlijn

Deze leerlijn bestaat uit drie onderdelen:

  • workshop Applied Research
  • methoden en technieken voor onderzoek
  • thesis

 

 

Programma

Eerste jaar

Het eerste jaar van het programma volgt u vier masterclasses. De modules Onderzoeksvaardigheden en Consultancy & Personal Skills volgt u tijdens de hele studie. In het eerste jaar krijgt u ook een persoonlijke coach.

 

Tweede jaar

Het tweede jaar bestaat uit twee masterclasses. In deze fase werkt u aan uw thesis, hierin bewijst u dat u de beoogde competenties daadwerkelijk beheerst. Voor uw thesis werkt u aan een onderzoeksproject voor een opdrachtgever in uw eigen werkomgeving of elders. U krijgt ondersteuning bij u thesis door middel van onderzoeksvaardigheden. Ook in het tweede jaar volgt u Consultancy &Personal Skills en krijgt u coaching.

 

Vakken

Hieronder staat een overzicht van de vakken of download de pdf met het schema.

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).