Beschrijving

Als ICT beveiligingsspecialist 3 (WO-niveau) ben jij binnen jouw organisatie verantwoordelijk voor het ontwerpen van organisatorische beveiligingsrichtlijnen, het doen van voorstellen rondom ICT-integratie en het adviseren van minder ervaren collega's. Je hebt diepgaande kennis van technologische trends en risicomanagement. Een afgeronde masteropleiding is daarbij een vereiste. Als ICT beveiligingsspecialist 3 kun je professioneel doorgroeien naar andere functies zoals (Chief) Information Security Officer.

 

Let op: de beschrijving in dit functieprofiel is gebaseerd op het rapport ‘Beroepenradar Safety & Security’ en de hieronder genoemde bronnen. De inhoud is niet statisch maar onder voorbehoud van wijzigingen en suggesties.

 

Functieomschrijving

En de ICT-beveiligingsspecialist 3 ontwerpt beveiligingsrichtlijnen van de organisatie en wordt door vakgenoten gezien als een deskundige op zijn gebied. Je bent grondig op de hoogte van technologische ontwikkelingen op het gebied van ICT-beveiliging. Je stelt voorstellen op voor integratie van nieuwe informatietechnologie en het beveiligen van de ICT. Verder ontwerp je technische ICT-beveiligingsoplossingen en begeleid je minder ervaren collega’s in de ICT-beveiliging. 

 

Competenties, kennis en vaardigheden

  • Grondige kennis van technologische ontwikkelingen
  • Kennis van risicomanagement
  • Analytisch 
  • Onderzoekend vermogen

Eisen

Om Beveiligingsspecialist 3 te worden is een afgeronde Master-opleiding in het ICT-domein nodig, of een vergelijkbaar niveau van kennis en vaardigheden. Dit kan bijvoorbeeld een Masterspecialisatie Cybersecurity zijn of Masteropleiding ICT Management. 

 

Professionele ontwikkeling

Als ICT-beveiligingsspecialist 3 is het mogelijk door te ontwikkelen en te groeien naar het beroep ICT-beveiligingsmanager, Information Security Officer, of Chief Information Security Officer, mits je over de juiste vaardigheden, competenties en werk/denkniveau beschikt.

 

Bronverwijzingen

Bijpassende vacatures en stages voor ICT beveiligingsspecialist 3 (WO-niveau)

Bijpassende opleidingen voor ICT beveiligingsspecialist 3 (WO-niveau)