Zoekwoorden:
Cyber, Security, ICT, Safety
Edu type:
Cursus of training
Locatie:
Den Haag
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
unknown
Studielast:
240 uur
Duur:
15 weeken
Meer informatie

Beschrijving:

Waarom deze opleiding?

  • U wilt de cybersecurity in uw organisatie naar een hoger plan tillen.
  • U wilt veel meer weten over dit actuele veiligheidsvraagstuk.
  • U wilt de expertise benutten die The Hague Graduate School hierin heeft opgebouwd.
  • U voelt zich verantwoordelijk voor de veiligheid van belangrijke bedrijfsgegevens.

Vrijwel elke seconde krijgt de website van De Nederlandse Bank te maken met een DDoS-aanval. Ook instanties als de Belastingdienst en energiebedrijven vormen een geliefd doelwit voor cybercriminelen. Bedrijfsspionage vindt tegenwoordig plaats langs digitale wegen. Een organisatie die niet voldoende beveiligd is, geeft misschien zonder dat zij het weet belangrijke data prijs. Al deze feiten bevestigen de noodzaak van goed gekwalificeerde professionals die een moderne cybersecurity vorm kunnen geven. Is dit uw ambitie? Meld u dan aan voor de post-hbo-opleiding Cyber Security Management.

 

Bekijk hier de FAQ's over het coronavirus.

 

In het kort

Onze maatschappij en economie zijn volledig afhankelijk geworden van digitale middelen. Dat betekent dat een gerichte aanval door cybercriminelen kan leiden tot ontwrichting van maatschappelijke en bedrijfsprocessen. Tenzij die processen goed beschermd zijn. Onze digitale veiligheid is in het geding. De ernst van de dreiging zal naar verwachting alleen maar toenemen.

 

Ervaren en betrokken

The Hague Graduate School, een onderdeel van De Haagse Hogeschool, heeft deze dreiging al vroeg onderkend. Vanaf het begin zijn we intensief betrokken geweest bij de vorming van de Cyber Security Academy (CSA) en van The Hague Security Delta. De CSA is een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Leiden, de TU Delft en onze hogeschool. Het doel? Ontwikkelen van zo goed mogelijke leerprogramma’s op het gebied van cybersecurity.

 

Het Europees veiligheidscluster The Hague Security Delta is een netwerkorganisatie waarin kennisinstellingen, publieke organisaties en bedrijven onderzoek doen en kennis delen op het brede terrein van veiligheid.

 

Tijdens deze opleiding krijgt u dus te maken met zeer ervaren en betrokken docenten. Zij delen hun kennis en ervaring, terwijl u heel dicht bij de praktijk op de werkvloer blijft. Ook dat is een waarde van onze hogeschool.

 

Blended Learning

Alle opleidingen van The Hague Graduate School worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. Lees meer over blended learning onderwijs en hoe The Hague Graduate School dat toepast.

 

Voor u?

Binnen uw huidige functie is het relevant om meer te weten te komen over cybersecurity. Want ook in uw organisatie is de kans op een cyberaanval zeker niet ondenkbaar. Daarom wilt u in uw functie voldoende toegerust zijn met kennis en vaardigheden om deze dreiging het hoofd te bieden. Dat betekent dat u in uw eigen werksituatie de risico’s van een cyberdreiging wilt kunnen inventariseren. Dat u vervolgens passende maatregelen kunt nemen om de cybersecurity naar een hoger plan te tillen.

 

Bent u daarnaast een professional op hbo- of academisch niveau? En hebt u na uw opleiding de nodige relevante werkervaring opgedaan? Dan voldoet de opleiding Cyber Security Management geheel aan uw wensen en ambities.

 

Programma

 

Module 1

Cyber security basics

 

Module 2

Information risk management

 

Module 3

Compliance & auditing