Zoekwoorden:
Security, Secure, Safe Programming, Secure Programming
Edu type:
Cursus of training
Locatie:
Meerdere locaties, Online
Opleiding:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start datum:
08/07/2024
Studielast:
22 uur
Duur:
2 dagen
Meer informatie

Beschrijving:

In de cursus Secure Programming Foundation leert u de basisprincipes van het veilig programmeren. In de cursus ziet u welke mogelijke kwetsbaarheden in applicaties kunnen ontstaan en hoe u deze kunt vinden, maar nog belangrijker hoe deze kwetsbaarheden voorkomen kunnen worden. De implementatie van een ontwerp in de vorm van aantoonbaar veilige code, wordt gericht op de onderliggende principes van veilige codering, ongeacht de specifieke programmeertaal of type omgeving. Ook het belang van testen komt aan de orde.

 

Doordat u vooraf de gelegenheid krijgt om al veel theorie door zelfstudie op te doen, zal tijdens de lessen de focus op de praktische kant liggen.

 

Na afloop van deze cursus:

  • Begrijpt u de rol van de programmeur binnen de scope van de SDLC
  • Begrijpt u het mandaat van een veilige programmeur en zijn beperkingen
  • Kent u de belangrijkste soorten codeerfouten die tot onveilige software leiden
  • Heeft u basiskennis van veilig ontwerp, bedreigingsmodellering en veilige coderingsprincipes
  • Heeft u basiskennis van het identificeren van de meest voorkomende fouten die tot beveiligingsproblemen leiden

Doelgroep

De cursus is geschikt voor programmeurs die beperkte kennis hebben van veilig programmeren of een update van hun kennis nodig hebben. Uiteraard zijn degenen met interesse in veilige codering in het algemeen ook welkom.

 

Voorkennis

Tijdens de cursus Secure Programming Foundation wordt de basis van veilig programmeren behandeld. De kandidaat dient ervaring te hebben met het coderen, bouwen, implementeren en testen van software en bij voorkeur begrijpt de kandidaat de principes van de meest voorkomende software-ontwikkelingsmodellen (bijv. Waterval en agile).

Bij voorkeur is er ervaring met het ontwikkelen van code in teamverband.


Enige basiskennis van informatiebeveiliging in het algemeen is nuttig evenals basiskennis van de meest voorkomende soorten kwetsbaarheden die in software worden aangetroffen.

 

Cursusmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de cursus het officiële cursusmateriaal van SECO-Institute via onze portal. Het cursusmateriaal is Engelstalig en de voertaal tijdens de cursus is Nederlands. Wanneer er een boek is inbegrepen bij het cursusmateriaal ontvangt u deze op de eerste lesdag.

 

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

  • Het SECO-Institute cursusmateriaal
  • Een gratis aan te vragen “S-SPF” digitale badge bij SECO-Institute wanneer u slaagt voor het examen
  • Het SECO-Institute online Secure Programming Foundation examen
  • Een heerlijke lunch, indien klassikaal

BTW-vrij factureren

Het is ook mogelijk deze opleiding btw-vrij te factureren, geef dit aan op het inschrijfformulier wanneer dit wenselijk is.