Keywords:
Safety
Edu type:
Formal education
Location:
Leeuwarden
Education:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Niveau: 2, basisberoepsopleiding
Leerweg: school/stage (bol)
Duur: 2 jaar
Nummer: 25202
Plaats: Leeuwarden, Ruiterskwartier 41

Informatie: Jan de Vries 088 - 060 2210
Jan.de.Vries@fcroc.nl


Jij bent de kracht achter elke productie. Het vervoeren, bouwen en aansluiten van grote producties is afhankelijk van vaardige mensen die snel en vakkundig kunnen werken. Je bent in een team verantwoordelijk voor alles wat er achter de schermen gebeurt bij een productie. Zo leer je bijvoorbeeld alle apparatuur en bekabeling kennen en aansluiten, of hoe het verwisselen van decors bij theatervoorstellingen gaat.


In de wereld van de theatertechniek kun je alle kanten op:

 

Lichttechnicus
De lichttechnicus werkt in de schouwburg bij theaterproducties en in de (live) pop- en evenementenwereld. Je hebt een creatief-technische functie. Het bouwen en bedienen van lichtinstallaties is één aspect van het werk. Het andere is het maken van een lichtplan.

 

Geluidstechnicus

Als geluidstechnicus ben je aan het werk in opnamestudio’s, tijdens liveconcerten en in theaters. Drie verschillende werelden. In alle gevallen ben je bezig met het aansluiten en bedienen van complexe audioapparatuur. Daarnaast stel je geluidssystemen samen.

 

Podiumtechnicus
De podiumtechnicus verzorgt alle techniek op of rond het podium. Je hangt decorstukken in de rekkenwand en voert changementen uit. Een werkje dat in verband met de veiligheid nauwkeurig moet gebeuren.