Keywords:
Safety
Edu type:
Formal education
Location:
Leeuwarden
Education:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start date:
01/09/2024
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Jij bent de kracht achter elke productie. Vervoeren, bouwen en aansluiten van grote producties is afhankelijk van vaardige mensen. Die moeten snel en vakkundig kunnen werken. Je bent in een team verantwoordelijk voor alles wat er achter de schermen gebeurt bij een productie. Zo leer je bijvoorbeeld alle apparatuur en bekabeling kennen en aansluiten. En ook hoe het verwisselen van decors bij theatervoorstellingen gaat.

 

D’Drive en Neushoorn: samen een inspirerende broedplaats voor creatief talent 
Neushoorn is ’s avonds een bruisend cultureel centrum en overdag een school voor de richting Podiumkunsten, Productie & Events. Want dan zijn de zalen, oefenruimtes, productieruimtes, gangen en lokalen het domein van onze mbo-studenten.

 

In neushoorn krijg je les van ervaren professionals zoals Patrick Kramermet zijn ervaring als lichtman van Bløf.

 

Medewerker Podium- en evenemententechniek in het kort

 

Wat houdt het beroep in?

Geen voorstelling, festival, concert of bedrijfspresentatie kan zonder techniek. Belichting, geluidseffecten, achtergrondprojecties en camerabeelden ondersteunen het optreden en zorgen voor sfeer. Jij beheerst en bedient de techniek achter dit alles. En je zorgt ervoor dat de bezoekers een onvergetelijke ervaring hebben. Je bent creatief en technisch. Het werk in de evenementen- en theatersector kent onregelmatige werktijden en wisselende werkomstandigheden en werklocaties: flexibiliteit is dus ook belangrijk.

 

Waar kun je werken?

Concertzalen, clubs, evenementenorganisaties, facilitaire bedrijven, festivals en theaters zijn plekken waar je aan het werk kunt.

 

Medewerker Podium- en evenemententechniek in de praktijk

De opleiding wordt aangeboden via de BOL-leerweg. Je gaat naar school en loopt stage. De opleiding duurt 2 jaar en wordt gegeven op niveau 2.

 

De opleiding kent drie verschillende vakgebieden: lichttechnicusgeluidstechnicus en podiumtechnicus.

 

Je leert alle technieken en vaardigheden die je nodig hebt om je te ontwikkelen tot professioneel medewerker podium- en evenemententechniek. De werkzaamheden die je doet zullen steeds onder begeleiding plaatsvinden.

 

Naast vaktechnische ontwikkeling wordt binnen de opleiding ook veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor ben je straks met je diploma op zak niet alleen een goede vakman of vakvrouw, maar ook een stevige persoonlijkheid die klaar is voor een succesvolle toekomst!