Zoekwoorden:
Safety
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Leeuwarden
Opleiding:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
3360 uur
Duur:
2 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Jij bent de kracht achter elke productie. Vervoeren, bouwen en aansluiten van grote producties is afhankelijk van vaardige mensen. Die moeten snel en vakkundig kunnen werken. Je bent in een team verantwoordelijk voor alles wat er achter de schermen gebeurt bij een productie. Zo leer je bijvoorbeeld alle apparatuur en bekabeling kennen en aansluiten. En ook hoe het verwisselen van decors bij theatervoorstellingen gaat.

 

 

Wat houdt het beroep in?
Geen voorstelling, festival, concert of bedrijfspresentatie kan zonder techniek. Belichting, geluidseffecten, achtergrondprojecties en camerabeelden ondersteunen het optreden en zorgen voor sfeer. Jij beheerst en bedient de techniek achter dit alles. En je zorgt ervoor dat de bezoekers een onvergetelijke ervaring hebben. Je bent creatief en technisch. Het werk in de evenementen- en theatersector kent onregelmatige werktijden en wisselende werkomstandigheden en werklocaties: flexibiliteit is dus ook belangrijk.

 

 

Waar kun je werken?
Concertzalen, clubs, evenementenorganisaties, facilitaire bedrijven, festivals en theaters zijn plekken waar je aan het werk kunt.

 

 

De opleiding

De opleiding wordt aangeboden via de BOL-leerweg. Je gaat naar school en loopt stage. De opleiding duurt 2 jaar en wordt gegeven op niveau 2.

 

De opleiding kent drie verschillende vakgebieden: lichttechnicus, geluidstechnicus en podiumtechnicus. Je leert alle technieken en vaardigheden die je nodig hebt om je te ontwikkelen tot professioneel medewerker podium- en evenemententechniek. De werkzaamheden die je doet zullen steeds onder begeleiding plaatsvinden. Naast vaktechnische ontwikkeling wordt binnen de opleiding ook veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor ben je straks met je diploma op zak niet alleen een goede vakman of vakvrouw, maar ook een stevige persoonlijkheid die klaar is voor een succesvolle toekomst!