Zoekwoorden:
Safety, Event
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Amsterdam Zuidoost
Opleiding:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Is dit beroep iets voor jou?

Vind je het leuk om evenementen te organiseren? Ben jij goed in het regelen van dingen? Met de opleiding Medewerker Evenementenorganisatie maak je er je werk van! Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij een bureau dat evenementen organiseert.

Of het nu gaat om een festival of een congres; jij bedenkt met collega’s en klanten het programma. Je zoekt uit wat daarvoor nodig is. Zo regel je de meest uiteenlopende zaken. Bijvoorbeeld het vervoer en de slaapplaatsen van artiesten. Maar je maakt ook promotiemateriaal en persberichten. Vaak werk je samen met producenten, beveiligers, cateringbedrijven en andere partijen. Je moet dus goed met mensen kunnen omgaan. Meestal bepaalt je manager wat je moet doen, maar je voert het werk wel zelfstandig uit.


Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Medewerker Evenementenorganisatie is een BOL-opleiding. Je krijgt 3 jaar lang les en praktijk op niveau 4. Je zit tijdens de opleiding ongeveer 60% van de tijd op school. De rest van je opleiding volg je bij een leerbedrijf. Daar doe je werkervaring op.


De opleiding wordt op twee locaties aangeboden. Op MBO College Zuidoost bieden we de opleiding Medewerker Evenementenorganisatie aan. Op MBO College Zuid gaat de opleiding Medewerker Evenementenorganisatie samen met de opleiding Culturele Evenementenorganisator verder als één opleiding. Dit is een nieuwe opleiding tot Junior Event Producer en geheel gericht op festivals en evenementen in de Metropoolregio Amsterdam. Deze opleiding wordt met onder andere partners als Cinekid, The School of House en de Amsterdamse musea ontwikkeld. 


Wat leer je tijdens de opleiding?

- Informatie verzamelen en beoordelen
- Voorstellen maken en uitwerken
- Maken en uitvoeren van een projectplan
- Evalueren van een project dat je hebt gedaan
- Ontwikkelen van materialen voor promotie en voorlichting
- Draaiboek maken voor een evenement
- Regelen van vervoer voor materialen en personen
- Inrichting van ruimtes voor een evenement
- Installatie van materialen voor een evenement
- Regelen van beveiliging voor een evenement
- Uitvoeren van ondersteunende werkzaamheden op het gebied van personeelszaken

Waar kun je gaan werken?

- Evenementenbureaus
- Theaterbureaus
- Poppodia
- Concertzalen
- Festivals

 

Toelating

Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.