Keywords:
Security, Safety
Edu type:
Formal education
Location:
Apeldoorn
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Wat gebeurt er als er drugs wordt gevonden in een koffer op Schiphol? Hoe los je calamiteiten op in een stad? Bij de hbo-opleiding Security Management van Saxion leer je hoe je moet handelen in dergelijke situaties.

 

De opleiding Security Management

Steeds vaker krijgen organisaties te maken met lastige (ver)storingen, zoals criminaliteit, vernielingen, terrorisme of cybercrime. Bij de opleiding Security Management word je opgeleid tot securitymanager: je biedt organisaties bescherming tegen interne en externe bedreigingen in private sectoren. Denk bijvoorbeeld aan transportbedrijven, financiële instellingen en nucleaire bedrijven. Je wordt professional in een spannend vakgebied dat vraagt om creativiteit, leiderschap en maatschappelijke betrokkenheid.

 

Wat leer je?

Bij Security Management leer je de veiligheid te waarborgen van mensen, informatie, bezittingen en processen bij grote bedrijven. Je zorgt ervoor dat het werk gewoon door kan gaan in het geval van een calamiteit. De bachelor start met een stevige bedrijfskundige basis: naast vakken als risicomanagement, securitykunde en netwerkbeveiliging volg je reguliere colleges op het gebied van recht, economie en managementvaardigheden. Ook is de opleiding sterk op de praktijk gericht. Elke vrijdag staat er een interessant gastcollege of bedrijfsbezoek op het programma, zodat je een helder beeld krijgt van hoe het er in de securitypraktijk aan toe gaat. Bovendien leer je er contacten leggen met securitymanagers van grote bedrijven.