Keywords:
Security, Safety
Edu type:
Formal education
Location:
Apeldoorn
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2024
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Security Management is een studieroute binnen de opleiding Integrale Veiligheidskunde. Je wordt opgeleid tot dé expert die organisaties tegen (criminele) activiteiten beschermt. Een spannend vak!
 

HET EERSTE JAAR

Gezamenlijk eerste jaar met Integrale Veiligheidskunde

In het eerste jaar maak je kennis met Integrale Veiligheidskunde én Security Management. Je ontdekt daardoor het verschil tussen ‘safety’ en ‘security’ en je maakt kennis met de maatschappelijke ontwikkelingen op elk gebied. Na het eerste jaar kies je een vervolgroute: Security Management of Integrale Veiligheidskunde.

 

Keuze gemaakt of twijfel je nog?

Weet je zeker dat je Security Management wilt studeren? Good for you! Schrijf je dan in voor Integrale Veiligheidskunde - Security Management, met standplaats Apeldoorn. Studenten die in het studiejaar 2021-2022 starten in het brede eerste leerjaar en in studiejaar 2022-2023 kiezen voor Integrale Veiligheidskunde (IVK) kunnen naar Enschede of Apeldoorn. Kies je voor de studieroute Security management dan studeer je in Apeldoorn.

 

Tijdens de studieroute Security Management staan de volgende thema's centraal:

 • Risicomanagement
  Ga op zoek naar risico's, kijk welke impact ze hebben en bepaal welke maatregelen je kunt treffen om deze risico's te voorkomen. Bij risicomanagement leer jij hoe je deze taken perfect beheerst.​
 • ​Business Continuity
  Brand? Een hacker? Bij zo'n situatie ligt het werk tijdelijk stil en dat kost erg veel geld. Jij denkt na over het voorkomen van zo'n calamiteit en zorgt ervoor dat een bedrijf snel weer draait.
 • Vitale infrastructuur
  Stel je voor: geen drinkwater, geen WiFi en het is nog donker ook door de uitval van lichtmasten. Bedrijven die deze zaken leveren, zijn dus onmisbaar. Aan jou de taak om verstoringen te voorkomen.
 • Physical and Personal Security
  ​Risico’s als terrorisme, diefstal en inbraak kunnen het voortbestaan van een organisatie bedreigen. Physical en personal security gaat over het beveiligen van mensen, bezittingen en gebouwen.
 • Informatie- en Cybersecurity
  ​Informatiesystemen, zoals e-mail, databases en cloud, en de informatie die daarin is opgeslagen, zijn vaak de kroonjuwelen van een organisatie. Hoe bescherm je die nou tegen calamiteiten? Een hot item! Wij focussen hiervoor vooral op de organisatorische maatregelen en de taken voor het management.
 • ​Compliance
  Weet jij of je zomaar een camera mag ophangen in het kantoor van je medewerkers? Een securitymanager kent de belangrijkste wetten en regels en adviseert over wat wel en niet mag.​

HET TWEEDE JAAR

Verdiepingsslag

In het tweede jaar maak je een verdiepingsslag. Je werkt zelfstandig en in teams aan praktijkopdrachten, waarbij je adviezen, plannen en analyses uitwerkt. Daarbij ontwikkel je je op verschillende gebieden, zoals crisis-, fraude- en risicomanagement. Ook doe je inspiratie op over technologie bij organisaties als Thales, TenCate, de Nationale Cyber Security Raad en Politie Twente.

 

HET DERDE JAAR

Proef de praktijk 

​In het derde jaar loop je een half jaar stage en pas je de theorie toe in de praktijk. Het is ook mogelijk om je stage in het buitenland te lopen: zo ervaar je hoe het er in de internationale wereld van de security aan toe gaat.​

 

HET VIERDE JAAR

​Volg een minor en studeer af

​Je start het vierde jaar met een minor waarbij je je verbreedt of verdiept. Je kiest bijvoorbeeld uit de minors sociale veiligheid, politicologie, recht of fysieke veiligheid. Na het afronden van de minor ga je aan de slag met een afstudeeropdracht binnen een bedrijf of organisatie van jouw keuze.