Keywords:
Cyber, Security Professionals, Cyber Security, Safety & Security, Cybersecurity Advisor, Engineering, Securitymanagement
Edu type:
Course or training
Location:
Multiple locations, Online
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
03/06/2024
Study Load:
18 hrs
Duration:
2 days
More information

Description:

Social engineering is een verzameling van technieken waarmee computercriminelen financieel gewin proberen te behalen, of schade aan te richten door de zwakste schakel in de computerbeveiliging te kraken, namelijk de mens. Na het volgen van deze cursus heeft u een gedegen basiskennis van social engineering en meer inzicht in de psychologische basisprincipes en processtappen die een social engineer volgt.

 

U leert tijdens deze cursus social engineering (eerder) te herkennen en krijgt inzicht in manieren waarop u uzelf en uw eigen organisatie kan beschermen tegen dit type aanvallen. De cursus heeft veel praktijkoefeningen, zodat u ook de basisvaardigheden opdoet om zelf aspirant ethisch social engineer te kunnen zijn.

 

Tijdens de cursus wordt er op een praktische manier gekeken naar hoe social engineering werkt. U krijgt niet alleen kennis aangeboden, maar u zult ook ervaren hoe social engineering werkt en hoe makkelijk iemand (inclusief uzelf) het slachtoffer kan worden van deze manier van hacken.

 

Doelgroep

De cursus Social Engineering Foundation is bedoeld voor iedereen die inzicht wil hebben in de gevaren van social engineering, de werkwijze van social engineers en de mogelijke preventiemaatregelen die uw organisatie helpen zichzelf tegen deze effectieve manier van hacken te wapenen. Tevens is deze cursus bedoeld voor diegenen die zelf de weerbaarheid van hun eigen organisatie tegen social engineering willen kunnen vaststellen. Denk hierbij aan:

  • Co√∂rdinatoren beveiliging
  • Facilitymanagers
  • Securitymanagers
  • Leden van managementteams
  • Leden van Incident Response Teams
  • Leden van helpdesks
  • Persvoorlichters
  • Aankomend Ethical Social Engineers

Maar eigenlijk heeft iedereen die communiceert met externe partijen baat bij datgene wat deze cursus te bieden heeft.

 

Voorkennis

Tijdens de cursus Social Engineering Foundation wordt de basis van social engineering behandeld. Er is geen voorkennis nodig om aan deze cursus deel te nemen. Het niveau van deze cursus is mbo/hbo.

 

Cursusmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de cursus het cursusmateriaal via onze portal. Het cursusmateriaal is Nederlandstalig en de voertaal tijdens de cursus is Nederlands. Wanneer er een boek is inbegrepen bij het cursusmateriaal ontvangt u deze op de eerste lesdag.

 

Bij deze cursus zit geen examen. U ontvangt na afloop van de cursus een certificaat van deelname van de Security Academy.

 

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

  • Het cursusmateriaal
  • Een heerlijke lunch, indien klassikaal

BTW-vrij factureren

Het is ook mogelijk deze opleiding btw-vrij te factureren, geef dit aan op het inschrijfformulier wanneer dit wenselijk is.