Keywords:
Tax Law, Economics
Edu type:
Formal education
Location:
Rotterdam
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Lijkt het je leuk om op belastinggebied te adviseren? Ben je analytisch, cijfermatig én communicatief sterk? Volg dan de differentiatie Tax Law & Economics van de opleiding Finance, Tax and Advice.

 

Steeds meer bedrijven en particulieren maken gebruik van de diensten van een fiscalist. Dit is niet verwonderlijk, want de fiscale wet- en regelgeving is complex en constant aan verandering onderhevig. De beroepspraktijk staat dan ook te springen om allround fiscalisten. Het diploma van Finance, Tax and Advice met de differentiatie Tax Law & Economics (voorheen Fiscaal Recht en Economie) biedt je een grote kans op een interessante baan met uitstekende carrièreperspectieven. Zo kun je kiezen voor een baan als tax-analist (en in een later stadium als belastingadviseur) bij een belastingadvies- of accountantskantoor, waar je alle voorkomende fiscale en financiële adviezen aan ondernemers en particulieren geeft. Een andere mogelijkheid is om als bedrijfsfiscalist te gaan werken bij een grote onderneming of overheidsinstelling. Je geeft dan advies over fiscale zaken en je verzorgt aangiften voor onder meer omzet-, loon-, inkomsten- en vennootschapsbelasting. Ook kun je als financieel adviseur bij een bank of verzekeringsmaatschappij terecht waar je adviseert over bank- en verzekeringsproducten. Tot slot biedt de Belastingdienst volop mogelijkheden om als fiscaal expert aan de slag te gaan. Je taak is om ingediende aangiftes op juistheid te checken en zo nodig met de belastingplichtige in gesprek te gaan.

 

Richtingen binnen Finance, Tax and Advice

Tax Law & Economics is een vierjarige differentiatie (afstudeerrichting) van de bacheloropleiding Finance, Tax and Advice. Naast Tax Law & Economics kun je ook kiezen voor de differentiatie Banking & Insurance. Ga je voor Banking & Insurance, dan word je opgeleid tot financieel adviseur en kun je na je afstuderen gaan werken bij een bank, een verzekeraar of een financieel advieskantoor.

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).