Zoekwoorden:
Tax Law, Economics
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Rotterdam
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
6720 uur
Duur:
4 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Wil je graag mensen adviseren bij hun financiële of fiscale zaken? Duik je graag diep in de cijfers en ben je analytisch én communicatief sterk? Volg dan de opleiding Finance, Tax and Advice.

 

Bij Finance, Tax and Advice leer je hoe je bedrijven of particulieren kan helpen met hun financiële en fiscale zaken. Bijvoorbeeld een jong stel dat een lening nodig heeft voor de aankoop van een woning of een onderneming die haar bedrijfsrisico’s wil beheersen, of je werkt als tax-analist bij een belastingadvies- of accountantskantoor, of bij de Belastingdienst. Je werkt aan realistische situaties en beroepstaken uit de praktijk om te leren en te ontdekken wie je bent en waar je kracht ligt. Ook krijg je actieve coaching op beroepshouding en motivatie.

 

Als financieel adviseur of fiscalist heb je gevoel voor cijfers en weet je het cijfermatige op een praktische en duidelijke manier over te brengen op anderen. Je geeft adviezen die het resultaat zijn van de analyse van vaak complexe problemen en een zorgvuldige afweging van belangen van de klant. Je kunt goed luisteren, weet de wensen van de klant boven tafel te krijgen en bent in staat om een vertrouwensrelatie op te bouwen met klanten en partners.

 

 

Beroepsbeeld

Financieel adviseur
Als particulier of zakelijk financieel adviseur heb je toegang tot vele functies bij financiële instellingen, zoals banken, verzekeraars en advieskantoren. Voorbeelden van instroomfuncties zijn: (junior of aankomend) financieel adviseur, (schade-)acceptant, hypotheekadviseur, risicospecialist of accountmanager midden- en kleinbedrijf.

In het bank- en verzekeringswezen zijn diploma’s in het kader van de Wet financieel toezicht (Wft) een vereiste. Financiële dienstverleners moeten over deze certificaten beschikken om klanten te mogen adviseren. Bij deze opleiding word je gestimuleerd de Wft-certificaten te behalen. De basis hiervoor wordt gelegd in diverse Wft-georiënteerde cursussen.

 

Fiscaal adviseur
Als fiscalist kun je aan de slag bij belastingadvieskantoren en de Belastingdienst. Je werkt dan aan het ‘vertalen’ van jaarrekeningen naar belastingaangiftes, het indienen en/of controleren van aangiftes en het geven van intern of extern fiscaal advies.